INCREDIBIL! Cine ciuntește pădurile Vrancei!

1
312

taiere pomi padure - INCREDIBIL! Cine ciuntește pădurile Vrancei!

Caz incredibil la Tulnici descoperit de polițiști. În urma unei sesizări din oficiu, oamenii legii au scos la iveală că cei care distrug pădurea sunt chiar cei care ar trebui să o protejeze.

Potrivit unui comunicat de presă remis luni de IPJ Vrancea, la data de 4 septembrie a.c., poliţiştii din Tulnici s-au sesizat din oficiu despre faptul că din fondul forestier proprietatea Obștii Condratu Vizantea-Livezile au fost tăiați un număr de 41  arbori specia molid, nemarcați.

În urma documentării activităţii infracţionale s-a stabilit faptul că arborii ar fi fost tăiați ilegal în perioada iulie – septembrie a.c. de H. Vasile, de 49 ani, M. Adrian, de 33 ani și G. Stelian, de 35 ani, toți pădurari în cadrul A.O.V.P. Ocolul Silvic Tulnici.

De asemenea, s-a mai stabilit că zona forestieră din care au fost tăiați arborii este protejată, fiind inclusă în aria naturală SIT NATURA 2000, unde exploatarea masei lemnoase este interzisă.

În cauză a fost întocmit dosar penal in care se efectuează cercetări sub aspectul  săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu și instigare la tăiere fără drept de arbori din fondul forestier.

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here