Incredibil! PSD s-a opus, în Consiliul Județean, să facă cetățeni de onoare doi eroi salvatori de vieți omenești

0

Situație incredibilă, azi, în Consiliul Județean Vrancea, unde PSD și ALDE au refuzat acordarea titului de cetățean de onoare pentru doi focșăneni care s-au remarcat făcând fapte bune.

Consilierii PNL au propus ca acest titlu să fie acordat lui Alexadru Puiu și lui Florin Sebastian Drăgan. Alexandru Puiu, fiul regretatului Corneliu Puiu, a salvat de la moarte sigură un copil și un adult, în februarie 2016. El a sărit în Dâmbovița și a scos un copil și pe mama lui din mașina căzută în râu. El și-a riscat viața, mai ales că apa era înghețată. Gestul focșăneanului a impresionat pe toată lumea, iar Raed Arafat i-a înmânat o plachetă de onoare. Florin Drăgan a salvat și el de la moarte doi copii. Anul trecut, el era la mare, în concediu. A fost singura persoană care s-a aruncat în marea agitate și a adus la mal un copil care striga după ajutor. La câteva ore, în aceeași zi, a salvat un alt copil, în condiții similare. Pentru faptele lor, liberalii au propus ca cei doi eroi cu spirit civic să primească titlul onorific de cetățeni de onoare. Proiectul a picat la vot, în plen. Votul a fost secret, dar la final, când s-au numărat voturile, a fost clar că doar consilierii PNL au votat pentru, iar cei de la PSD au fost împotrivă.

„Dacă Consiliul Județean a considerat prin vot secrat că nu consideră că cetățenii propuși pentru titlul de cetățean de onoare nu merită, asta e situația. Este asumarea democratică a unui punct de vedere. Eu cred că toți colegii mei au considerat mai important că aceste lucruri le merită savanți, oameni de știință, cei care au făcut lucruri importante pentru județul Vrancea. E de apreciat ce au făcut cei doi, dar nu cred că ating nivelul de a fi cetățean de onoare”, a spus Marian Oprișan imediat după vot.

Rezultatul votului i-a luat prin surprindere pe consilierii PNL, care nu se așteptau ca proiectele lor să fie respinde.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here