Indivizii arestați în dosarul furtului de energie electrică rămân după gratii

0

Indivizii care au fost arestați în urmă cu ceva vreme în dosarul furtului de energie electrică rămân după gratii. Cei în cauză sunt Victor-Valentin Stoica, patronul Lumy Rob, și angajații Electrica Vasile Aldea și David Bucur. O a patra persoană în cazul căreia se menține o măsură preventivă este patronul Arta Fier Damaschin, Ionuț Damaschin, care se află în arest la domiciliu. Decizia este definitivă, fiind dictată de Curtea de Apel Galați. Un alt angajat de la Electrica se află sub control judiciar.

Indivizii sunt acuzaţi de săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care furt de energie electrică, montarea de instalaţii clandestine, abuz în serviciu, dare şi luare de mită, complicitate la săvârşirea infracţiunilor.

Reținerile de marți vin după ce în primăvara anului trecut în Focșani au fost efectuate peste 100 de percheziţii la angajaţi ai Electrica, dar şi la persoane fizice şi societăţi comerciale din Focşani. De atunci se contura ideea că unii oameni de afaceri din județ ar fi bătut palma cu angajații Electrica, pentru a nu plăti tot curentul electric consumat. La schimb cu „măsluirea” contoarelor, angajații de la Electrica primeau șpăgi de la afaceriștii din Vrancea, mulțumiți că plătesc facturi de nimic pentru curentul pe care îl consumau în firmele deținute.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here