Ion Ștefan: Extinderea rețelelor de gaze va putea fi finanțată prin PNDL

0
105
Programul Național de Dezvoltare Locală va fi extins și va integra posibilitatea finanțării lucrărilor de distribuție de gaze naturale pentru primăriile localităților din Vrancea, dar și din întreaga țară. Acest proiect important al Partidului Național Liberal, care va avea un impact major asupra vieții românilor, a fost adoptat marți, 5 martie, în cadrul ședinței Comisiei de Industrii a Camerei Deputaților.

În acest sens, a fost completat art. 7 alin. (1) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală, care dă posibilitatea finanțării proiectelor autorităților locale care vizează introducerea rețelelor de gaze în cât mai multe localități din România, ca soluție alternativă la încălzirea cu lemne de foc.

De altfel, PNL și-a asumat, încă de anul trecut, prin campania ”PNL aduce gazul românesc în casele românilor”, modificarea a două legi importante: Legea energiei electrice și a gazului – prin care redăm competența autorităților locale de a înființa distribuții de gaz – și Legea offshore, prin care am asigurat banii necesari pentru finanțarea acestor investiții din taxele încasate de statul român din exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră.

De altfel, la propunerea PNL, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a integrat în cadrul PNDL posibilitatea finanţării lucrărilor de distribuţie de gaze naturale pentru UAT-uri, după modelul deja consacrat pentru lucrări de alimentări cu apă, canalizare, drumuri sau poduri, dar şi decizia de a constitui un grup de lucru interinstituţional care să elaboreze proiectul de act normativ prin care se va aproba acest program.

Comunicat de presă, deputat Ion Ștefan

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here