Ion Ștefan: Prima bogăție a omului este SĂNĂTATEA. Focșănenii au nevoie și merită un SPITAL NOU

1
838

Focșănenii merită și au nevoie de un spital nou pentru că sănătatea este prima bogăție a omului și trebuie să ne îngrijim de ea mai presus de orice. Declarația îi aparține candidatului PNL la Primăria Focșani, Ion Ștefan, omul care promite că dacă va ajunge în fruntea orașului va face tot ce-i stă în putință pentru ca Focșaniul să aibă un spital nou, la standarde ridicate și cu condiții decente și sigure pentru pacienți. Ion Ștefan are și formula în baza căreia se poate îndeplini acest deziderat: finanțarea de la bugetul national și fonduri europene sau în parteneriat public-privat. Focșaniul are nevoie de un spital nou, mai mult ca de orice altă investiție.

Spitalul Județean de Urgență Sfântul Pantelimon a fost în ultima vreme în centrul mai multor scandaluri, oamenii reclamând atât condițiile din unitatea medicală, cât și atitudinea cadrelor sanitare, care uneori lasă de dorit. În aceste condiții, Focșaniul are nevoie de un spital nou. Un spital pe care candidatul PNL la Primăria orașului Ion Ștefan se angajează să-l ridice dacă va fi ales în fruntea urbei. Iată ce a postat în acest sens pe site-ul propriu liberalul Ion Ștefan:

”Faptul că acest oraş are nevoie de un SPITAL NOU este cunoscut şi confirmat de toată lumea. Acest lucru se poate face cu finanţare de la bugetul naţional şi fonduri europene sau în parteneriat public-privat. Invit public toţi locuitorii oraşului nostru, medicii, responsabilii din administraţia centrală şi locală să reflectăm asupra stării reale a spitalului judeţean din Focşani, a lipsei de încredere în acest spital. De câteva luni de zile mă întâlnesc zilnic cu cetăţenii, încercând să aflu exact care sunt problemele lor, ce nevoi urgente au, ce aşteptări au de la viitorul Primar. Sănătatea, având în vedere condiţiile improprii din Spitalul Judeţean Sf. Pantelimon, singurul spital la care focşănenii au acces rapid, este o problemă reală a comunităţii noastre. Iar Spitalul Militar nu poate prelua toţi pacienţii care îşi doresc să fie trataţi aici. Starea mai mult decât precară a actualului Spital Judeţean din Focşani a adus, şi mai ales va aduce, în mod sigur, în viitorul apropiat (dacă nu se va lua urgent o decizie corespunzătoare), probleme şi mai mari focşănenilor, care au dreptul la o asistenţă sanitară spitalicească corectă. În prezent, în Focşani, conceptul de spital public se traduce prin “ primim pe toţi, scapă cine poate”.

Situaţia Spitalului Judeţean Focşani e, puţin spus, dificilă. Are o vechime de peste 40 de ani şi nu atinge standarde nici măcar cât de cât decente decât printr-o renovare totală. Investiţiile necesare sunt, în această situaţie, comparabile cu construcţia unui spital nou! Atât de grav este!

Enumăr mai jos numai câteva dintre minusurile pe care spitalul din Focşani le are în prezent şi care persistă de multă vreme: riscul de infecţii intraspitalicești este, în prezent, foarte mare, având în vedere numai lifturile defecte care duc la intersectarea vizitatorilor cu circuitele de materiale sterile sau cu bolnavi pe targă; spitalul este suprasolicitat prin desfiinţarea spitalelor din Mărăşeşti şi Odobeşti. an de an s-a micşorat numărul de paturi pentru a scădea artificial cheltuielile, directorii, numiţi politic, ignorând faptul că numărul bolnavilor este acelaşi, uneori în creştere; liniile de gardă sunt incomplete, medicii de gardă sunt suprasolicitaţi, mai ales la ATI (Anestezie Terapie Intensivă), iar personalul medical mediu este insuficient.

Încrederea medicilor în modernizarea spitalului, în promisiunile actualului Consiliu Judeţean, nu există; medicii tineri pleacă din spital pentru că nu au aparatura necesară de investigaţie şi nici medicamente suficiente pentru tratarea pacienţilor; reamintesc şi lipsa unui Computer Tomograf al spitalului, acum folosindu-se un CT al unei firme particulare, amplasat în curte, dar care nu are linie de gardă permanentă, urgenţele fiind amânate, cu riscuri foarte mari pentru bolnavii respectivi; încă mai sunt cazuri în care medicii sunt nevoiţi să opereze bolnavii, pentru a afla diagnosticul corect! Pentru că nu există, de exemplu, un endoscop potrivit pentru localizarea hemoragiilor digestive superioare. Sunt cazuri în care fără endoscop nu e clar pentru medic dacă e ulcer hemoragic sau varice esofagiene, cazuri cu abordări terapeutice diferite. Mă opresc aici, prefer să nu continui lista…

În aceste condiţii doriţi să vă trataţi aici copiii, părinţii, bunicii? Nici nu mai merită să ne întrebăm de ce nu s-a făcut mai nimic în tot acest timp. Eu consider că a venit momentul să nu mai privim în trecut, ci doar strategic, spre viitor! Să înlocuim teama cu speranţa… Potrivit analizei situaţiei reale, Focşaniul are nevoie cât mai repede de un nou spital. Un minim de 160 paturi şi 4 secţii noi: Pediatrie, Obstretică – Ginecologie, Medicină internă şi Cardiologie, Chirurgie generală şi terapie intensivă. Dezvoltarea acestuia se va face împreuna cu o echipă de specialişti. Dragi focşăneni, Se spune că prima bogăţie a omului este sănătatea! Cereţi-vă drepturile de cetăţeni.

Asta fac şi eu acum. Pentru că, în primul rând, sunt cetăţean al oraşului Focşani, iar familia mea aici trăieşte. Să facem astfel încât să TRĂIM civilizat. Un spital nou elimină riscurile majore de complicaţii medicale, aglomeraţia şi timpii mari de aşteptare care se înregistrează acum la actualul spital. E o misiune pe care mi-o asum şi pe care ştiu că pot să o îndeplinesc. Este nevoie de multă muncă, însă, în principal, de interes, dorinţă şi voinţă! Cu finanţare de la bugetul naţional şi fonduri europene sau în parteneriat public-privat, spitalul se poate construi! Sănătatea şi viaţa înainte de toate!

Cu credinţă, Ion Ştefan”(Advertorial)

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Știți? ?? Așa spun toți politicienii ??? Mai faceți o biserica și poate apoi va mai gândiți și la un spital☺☺☺
    Voi nu sunteți în stare sa aveți grija de astea caree sunt acum?????rusinee mare !!!!!
    Vreți sa îngrășați porcul în ultima săptămână? De ce nu îl îngrășați atunci când este necesar nu doar atunci când aveți nevoie de voturi ????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here