GALERIE FOTO: ÎPS Ioachim Băcăuanu a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească prilejuită de hramul Mănăstirii Brazi

0
269

Joi, 22 septembrie 2016, credincioșii din eparhia Buzăului și Vrancei l-au sărbătorit pe Sfântul Sfințit Mucenic Teodosie, ctitorul Mănăstirii Brazi din Panciu.

Sfânta Liturghie Arhierească a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, împreună cu un numeros sobor de preoți.

La Mănăstirea Brazi, ÎPS Ioachim a fost întâmpinat de primarul Iulian Nica și de stareța Eusebia. Arhiepiscopul a binecuvântat credincioșii veniți la hramul mănăstirii, exprimându-și bucuria de a participa, alături de pănceni, la prăznuirea ocrotitorului lor spiritual. De asemenea, IPS Ioachim a mulțumit Înalpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, pentru invitația de a fi prezent la Mănăstirea Brazi într-o zi atât de importantă pentru eparhie și pentru comunitatea pănceană.

„Am venit să ne întâlnim aici întru slava Prea Sfintei Treimi și pentru pomenirea sfinților lucrători pentru sufletele noastre. Vă mulțumesc pentru frumoasa primire pe care mi-ați făcut-o aici, la Mănăstirea Brazi, cu pâinea, sarea și florile recunoștinței, în care am văzut toată dragostea și ospitalitatea domniilor voastre, specifică vrâncenilor și românilor în general“, a spus Arhiepscopul Ioachim.

Acesta a subliniat exemplul de credință al Sfântului Teodosie, care și-a dedicat întreaga viață Bisericii lui Hristos. Totodată, ÎPS Ioachim i-a îndemnat pe cei prezenți să învețe din faptele bune ale lui Teodosie dar, mai ales, din jertfa sa.

În cadrul slujbei, ierarhul l-a hirotonit în rangul de preot pe diaconul Sava, la Mănăstirea Bogdana, din județul Bacău. La finalul Sfintei Liturghii, stareța Mănăstirii Brazi, Eusebia, a oferit Arhiepiscopului Romanului și Bacăului o icoană a Sf. Sfințit Teodosie.

„Sărbătoarea Mănăstirii Brazi ne-a oferit, încă o dată, bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe Înalpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopului Romanului și Bacăului. Îi mulțumesc ÎPS Ioachim pentru sfaturile oferite, pentru aprecierile față de activitatea duhovnicească a maicilor de la Mănăstirea Brazi. Totodată, le mulțumesc tuturor credicioșilor care au venit la Mănăstirea Brazi pentru a-l prăznui pe Sfântul Mucenic Teodosie și de a se reculege la moaștele acestuia, dar și la cele ale Sfântului Mărturisitor Ioan Rusu, aduse din Parohia Ghimicești, prin bunăvoința părintelui protopop Vasile Dabija“, a declarat primarul Iulian Nica.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here