Klaus Iohannis: „Starea de urgență NU va fi prelungită!” | Vor fi deschise saloanele de coafură, cabinetele stomatologice și muzeele

0
442

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni, după ședința de la Palatul Cotroceni, că nu va prelungi starea de urgență, iar din 15 mai va intra în vigoare starea de alertă. Printre altele, Președintele a spus că vor fi deschise saloanele de coafură, cabinetele stomatologice și muzeele. Din localități se va putea ieși pentru probleme medicale, în interes de serviciu, dar și pentru activitate sportivă individuală.

Declarația președintelui Klaus Iohannis:

„Am finalizat întâlnirea pe care am avut-o cu premierul și mai mulți miniștri, am analizat situația în care ne aflăm. O să încep cu ceva legat de zilele care au trecut. Am văzut cu toții că lucrurile au stat destul de bine. Sunt foarte mulțumit de felul în care oamenii au reacționat la apelul autorităților și chiar dacă a fost 1 mai nu am avut încălcări semnificative ale regulilor.  Am analizat mai multe chestiuni și unele dintre deciziile pe care le-am luat sunt de interes.

În primul rând starea de urgență nu va fi prelungită. Nu voi emite un nou decret. Și în acest fel data de 14 mai este ultima zi de stare de urgență. Începând din 15 mai pentru a ține epidemia sub control vom intra într-o stare de alertă. 

Această stare de alertă este prevăzută de legislația specifică care clarifică cum se acționează în situația unei epidemii.  Situația nu s-a îmbunătățit încă. Nu vreau să apară impresia că epidemia a trecut. Nu a trecut, din păcate. Am avut și astăzi peste 300 de persoane testate pozitiv”, a spus Președintele Klaus Iohannis.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here