Legea antifumat, modificată:  Se va fuma în spaţiul public închis special amenajat şi în spitalele de psihiatrie

0
515

Fumatul va fi permis în spaţiile închise special amenajate, spaţiul public închis fiind redefinit ca „spaţiu încadrat de jur împrejur de pereţi”, potrivit unui proiect de lege adoptat marţi de Senat, care modifică prevederile Legii antifumat. În plus, fumatul va fi permis şi în spitalele de psihiatrie, după ce managerii mai multor unităţi au reclamat că pacienţii devin agresivi atunci când nu pot fuma.

Proiectul a fost adoptat cu 76 de voturi „pentru” şi prevede că fumatul va fi permis în spaţii publice închise amenajate special, respectiv în „spaţii separate, complet izolate şi inscripţionate special pentru această destinaţie”, precum şi pe terase amenajate în acest sens.

De asemenea, în noua formă legea redefineşte, la propunerea Comisiei juridice, spaţiul public închis, precizându-se în mod clar că acesta este „încadrat de pereţi de jur împrejur”. Această sintagmă este adăugată şi în definiţia spaţiului închis de la locul de muncă.

În continuare, fumatul este interzis în spaţiile publice închise, în spaţiile publice închise de la locul de muncă, în mijloacele de transport în comun şi în locurile de joacă pentru copii.

Proiectul de lege urmează să meargă la Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here