Lista judeţelor în care nu s-au încheiat până acum contracte de deszăpezire pentru drumurile naţionale!

0
104

În 14 judeţe din România nu au fost încă încheiate contracte de deszăpezire pentru drumurile naţionale, în timp ce pentru drumurile judeţene procedurile de contractare s-au finalizat în 34 de judeţe, anunţă Ministerul Afacerilor Interne, în urma întâlnirilor pe care le-a avut ministrul Dragoş Tudorache cu prefecţii şi cu şefii structurilor teritoriale ale ministerului.

„Am constatat că există întârzieri la nivelul autorităţilor locale în încheierea contractelor de deszăpezire şi că au existat situaţii când responsabilii de întreţinerea drumurilor nu şi-au făcut datoria”, a spus ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache.

Ministerul Afacerilor Interne  a solicitat prefecţilor ca, până 21 noiembrie, să publice contractele de deszăpezire pe site-urile oficiale ale instituţiilor prefectului.

Potrivit unei analize realizate de Poliţia Română, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a încheiat opt contracte, dintr-un necesar de 11, pentru execuţia lucrărilor de întreţinere pe timpul iernii a autostrăzilor, celelalte trei contracte fiind în diverse stadii.

„Referitor la drumurile naţionale, au fost încheiate contracte de deszăpezire în 27 judeţe, iar pentru celelalte judeţe (Arad, Constanţa, Călăraşi, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ilfov, Mureş, Prahova, Sibiu, Vaslui şi Vâlcea) procedurile de contractare sunt în diverse stadii”, arată reprezentanţii MAI.

Ei precizează că, la nivelul drumurilor judeţene, au fost realizate contracte de deszăpezire în 34 de judeţe, precum şi în Bucureşti.

În judeţele Mehedinţi şi Neamţ sunt contracte valabile până la 31 decembrie 2016, începând cu data de 1 ianuarie 2017 contractele fiind în procedură de achiziţie, precizează oficialii MAI.

În acelaşi timp, judeţele Giurgiu şi Mureş au contracte încheiate doar pentru o parte din teritoriu (pentru diferenţă fiind în curs de atribuire), judeţul Constanţa asigură deszăpezirea în regie proprie, iar judeţele Argeş şi Prahova nu au încheiate contracte, procedurile de achiziţie fiind în diverse stadii, mai arată Ministerul de Interne.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here