Lista lunga a demnitarilor romani certati cu legea

0

inchisoare penitenciar - Lista lunga a demnitarilor romani certati cu legea

România are o listă lungă cu demnitari care au avut sau au probleme cu legea. Nu mai puțin de 31 de miniștri au ajuns să fie anchetați în ultimii ani pentru diverse infracțiuni, cele mai multe legate de corupție, un ultim caz fiind cel al fostului ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, acuzat de trafic de influenţă, faptă comisă în perioada în care era primar al oraşului Slatina. Printre cele mai răsunătoare cazuri se numără cel al lui Adrian Năstase, premier în perioada 2000-2004. Acesta a fost condamnat în 2012 în dosarul Trofeul Calităţii şi în 2014 în dosarul Zambaccian.

La închisoare a ajuns și fostul ministru al Dezvoltării, în guvernul PDL, Elena Udrea, dar și alți și alți miniștri pe care puterea și setea de bani i-au orbit și i-au aruncat, cu faptele comise, în afara legii.

Conform unei statistici realizate de specialiştii „Alianţei pentru o Românie curată” cei mai mulţi miniştri corupţi sunt de la PSD, urmaţi de cei de la PNL şi de la PDL. Guvernele cu cei mai mulţi miniştri condamnaţi ori aflaţi sub urmărire penală sunt cele conduse de Călin Popescu-Tăriceanu şi de Adrian Năstase cu câte 9 membri în timp ce i Guvernul Ponta numără 5 miniștri certați cu legea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here