MAI cere înăsprirea pedepselor pentru ultraj

0
293

barbat arestat ultraj - MAI cere înăsprirea pedepselor pentru ultraj

Ministerul Afacerilor Interne cere înăsprirea pedepselor pentru ultraj, după accidentul în urma căruia un poliţist a fost lovit cu maşina de un om de afaceri turc. Proiectul ministerului prevede că în cazul în care victimele ultrajului sunt poliţişti, jandarmi, procurori sau judecători, pedeapsa să se majoreze cu două treimi.

Iniţiativa legislativă a MAI vine la trei zile după ce un milionar turc a lovit cu maşina un poliţist de la Rutieră. Agentul este internat la Terapie Intensivă, în comă profundă. Are multiple leziuni interne, fracturi craniene grave şi respiră doar cu ajutorul aparatelor. Acum, şefii poliţiştilor vor pedepse mai dure pentru ultraj.

În varianta propusă de Ministerul de Interne, dacă un poliţist este agresat, fără că viaţa să îi fie pusă în pericol, pedeapsa maximă va fi de 3 ani şi 4 luni. În cazul în care poliţistul este lovit, dar nu stă în spital mai mult de 3 luni, maximul pedepsei va fi de 8 ani şi 4 luni. În cazul unei spitalizări mai mari de 90 de zile, maximul va fi de 11 ani şi 8 luni.

La sfârşitul săptămânii trecute, un agent de la Poliţia Rutieră a fost accidentat de un şofer băut care nu a oprit pentru verificări. Poliţistul este şi acum în stare extrem de gravă la Spitalul Floreasca din Capitală.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here