Marian Bobocea NU ajunge după gratii. Va fi cercetat în libertate

0
268

Marian Bobocea va fi judecat în libertate în dosarul retrocedării pădurii de la Petrești și Dumbrăvița. Judecătorii de la Tribunalul Vrancea nu au fost de acord cu propunerea procurorilor Parchetului Vrancea care au cerut ca Bobocea să fie cercetat în stare de arrest preventiv, astfel că fostul șef al OPC Vrancea va fi liber pe durata anchetei, cel puțin în primă instanță. Atenție, însă! Decizia nu este definitivă și poate

Marian Bobocea, fost director al OJPC Vrancea, a fost reținut, marți, de procurorii Parchetului de la lângă Tribunalul Vrancea într-un dosar de cercetări privind retrocedări ilegale de pădure.

Bărbatul este acuzat, potrivit procurorilor, de „săvârșirea a 25 infracțiuni de fals și uz de fals, a șapte infracțiuni de participație improprie la abuz în serviciu având consecințe deosebit de grave”.

Surse judiciare spun că Marian Bobocea ar fi folosit, începând din 2008 și până în prezent, în fața instanțelor de judecată, documente și înscrisuri falsificate, dar și copii falsificate pentru a justifica, în calitate de mandatar, faptul că mama sa, Tinca Bobocea, ar fi titulara de drept pentru 294 hectare de pădure în zona Răstoaca Dumbrăvița, 135 hectare de pădure la Petrești, dar și a 50 hectare teren arabil în preajma municipiului Focșani.

Aceleași surse mai afirmă că în acest dosar în care sunt cercetate retrocedări ilegale mai apar, în calitate de martori, magistrați și notari, bănuiți de procurori că ar fi sprijinit acțiunile ilicite inițiate de Marian Bobocea.

Florin Dărdală, cercetător la Arhivele Statului Focșani, susține faptul că zona împădurită Crângul Petrești a aparținut, inițial, mănăstirii Mera, intrând, apoi, în proprietatea statului român. El mai spune că în Arhivele Statului Focșani nu există niciun document din care să rezulte faptul că pădurea din Crângul Petrești ar fi aparținut bunicului lui Bobocea Marian, așa cum susține acesta.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here