Marian Vanghelie, coleg de celula cu baronul de Ialomita

0
183

marian vanghelie - Marian Vanghelie, coleg de celula cu baronul de Ialomita

DNA susține că banii obținuți din șpagă au fost folosiți de Vanghelie pentru achiziționarea Hotelului Bulevard din Predeal, cu 2.700.000 de euro, și pentru o vilă în București

Instanţa Supremă a decis, sâmbătă, arestarea preventivă a primarului Marian Vanghelie și a vărului său, Mircea- Sorin Niculae. Edilul este acuzat de luare de mită și de favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru, după ce a atribuit mai multe contracte de lucrări publice plătite de Primăria Sectorului 5. Pentru ceilalţi trei inculpaţi din dosar, respectiv şoferul lui Vanghelie, Adrian Murgoci, directoarea Economat Sector 5, Laura Ciocan, şi soţul acesteia, Sorin Ciocan, s-a dispus cercetarea sub control judiciar.

Fosta deputată PSD Oana Mizil, iubita lui Vanghelie, a fost audiată și ea în acest dosar, fiind suspectată de operaţiuni de comerţ incompatibile cu funcţia. În 2014, Oana Niculescu Mizil a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, fiind acuzată de conflict de interese după ce şi-a angajat mama la biroul său parlamentar. Decizia instanţei nu este definitivă.

Primarul sectorului 5, acuzat de licitații trucate

Potrivit unor informații apărute în presă, Vanghelie împarte celula de șase locuri cu Silvian Ciupercă, fostul președinte al CJ Ialomița – arestat pentru luare de mită – dar și cu persoane cercetate pentru evaziune fiscală și cămătărie. Edilul este acuzat că a încasat un comision de 20% din contractele încheiate de Primăria Sectorului 5 cu firmele milionarului Marin Dumitru. Este vorba de contracte cu licitații trucate în valoare de 2 miliarde de lei, iar „comisionul” lui Vanghelie ar fi fost de 400 de milioane de lei, aproximativ 90 de milioane de euro. Procurorii au arătat că în patrimoniul a două societăți controlate de Marian Vanghelie prin interpuși, Calex Business Grup și Economat Sector 5 SRL, a intrat șpaga primită de la societatea Premier Palace – controlată de milionarul Marin Dumitru.

Primarul se justifică

Pe pagina de Facebook a primarului Marian Vanghelie a fost postată – prin intermediul echipei sale de comunicare – prima reacție, după ce, în spațiul public, au apărut mai multe stenograme ale procurorilor DNA în care edilul susținea că poate interveni pe lângă președintele Iohannis, prin intermediul realizatorului TV Rareș Bogdan. „Niciodată nu am dat bani sau alte foloase drept mită, nici eu și nici prin intermediari, unui jurnalist sau vreunui alt om de presă, cu atât mai puțin lui Rareș Bogdan, un jurnalist pe care îl consider un adevărat profesionist și care îmi este și amic”, susține Vanghelie, din spatele gratiilor.

Material preluat de pe site-ul www.evz.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here