Măsuri pentru simplificarea înmatriculării și radierii vehiculelor | Anunțul făcut de ministrul de Interne, Marcel Vela

0
167

Înmatricularea, înregistrarea sau radierea vehiculelor va putea fi făcută prin completarea unui singur document. Anunțul a fost făcut vineri de ministrul de Interne, Marcel Vela. Acesta a anunțat noi reglementări pentru simplificarea procesului prin care o mașină este pusă în circulație sau radiată. Astfel, toți dealerii de autoturisme, inclusiv producătorii, vor putea înmatricula direct autovehiculele noilor proprietari printr-un simplu document.

Astăzi voi semna Ordinul ministrului Afacerilor Interne prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută într-un mod mai eficient, mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi în zone aglomerate, mai ales în acestă perioadă delicată din punct de vedere sanitar”, a spus Vela într-o declarație de presă.

Prin acest ordin, toţi dealerii de autoturisme, de autovehicule din România, inclusiv producătorii, cei trei mari producători – Dacia, Renault şi Ford – vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul, a spus Vela care a mai adăugat că și alte operațiuni, cum sunt radierea, obținerea autorizației provizorii de circulație sau obținerea unui duplicat al actului de înmatriculare, vor putea fi făcute tot digital.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here