„Mausolee pe bicicletă”, un proiect cu priză la vrânceni

0
102

La cea de-a doua ediție a evenimentului ‘Mausolee pe bicicletă’ s-au înscris un număr de 82 de cicliști: 56 din județul Vrancea, 18 din județul Galați, 3 din județul Bacău, 2 din București, un participant din județul Suceava și un participant din județul Iași. Unul dintre participanți este de naționalitate turcă.

‘Mausolee pe bicicletă’ a devenit un eveniment cultural regional, atractiv pentru pasionații de ciclism, iar demersul de susținere a Campaniei ‘Brâncuși este al meu’ este, din perspectiva Direcției Județene de Cultură Vrancea, un succes la nivel local.

Cea de-a doua ediție a evenimentului ‘Mausolee pe bicicletă’ este organizată pe 17 septembrie 2016 cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului și își propune să popularizeze în rândul comunității de bicicliști din România mausoleele eroilor neamului din județul Vrancea și patrimoniul imaterial local din comuna Soveja.

Evenimentul este organizat de către Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea, în colaborare cu Asociația ‘VeloPower’, Consiliul Județean Vrancea și Primăria Municipiului Focșani.

Sâmbătă, pe data de 17 septembrie, cu începere de la ora 8:30, la Mausoleul Eroilor Mărășești, participanții vor putea servi o cafea după care la ora 9:00 se va pleca pe traseul ‘Mausolee pe bicicletă’. Pe traseul de 120 km dus-intors se vor face pauze de hidratare, participanții urmând să primească gratuit fructe, apă și câte un baton de ciocolată. Estimăm ca la ora 13:00 participanții să ajungă la Mausoleul Eroilor Soveja unde bicicliștii vor fi întâmpinați de artiștii de la Ansamblul ‘Țara Vrancei’, care vor susține un mic spectacol artistic cu cântece culese din folclorul local.

Toți participanții vor avea șansa să guste nu doar din autenticitatea folclorică locală dar și din produsele gastronomice gătite de localnici, în cadrul unei șezători. De asemenea, la Soveja participanții vor putea admira și o colecție traditional-fusion fashion realizată de către un designer local.

La ora 14:00 se va pleca spre Mausoleul Eroilor Mărășești unde estimăm să ajungem la ora 18:00. La ora 19:00 toți participanții sunt invitați să primească diplome și materiale de promovare la Statuia Independenței din Municipiul Focșani.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here