Meteorologii AVERTIZEAZĂ: Vânt, ploi și ninsori, până duminică noapte

0
277

Meteorologii avertizează că de sâmbătă după-amiază va ploua şi va fi vânt puternic, mai întâi în regiunile vestice şi sud-vestice şi apoi în aproape toată ţara, iar duminică, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în unele zone din nord, nord-est, vest şi centru.

Potrivit informării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de sâmbătă, ora 16.00, până duminică, la ora 22.00, aria precipitaţiilor va cuprinde treptat toată ţara, începând din regiunile vestice şi sud-vestice. Cantităţile de apă vor depăşi 20 de litri pe metru pătrat şi, pe arii restrânse, 40-50 de litri pe metru pătrat, în special în zona montană, în Transilvania şi Moldova.

Începând din a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică şi pe parcursul zilei de duminică, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în unele zone nord, nord-est, centru şi trecător în vest. Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-60 de kilometri pe oră.

În toate zonele de munte, începând de sâmbătă după-amiază, vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind ninsoarea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here