Metoda Accidentul revine. Două bătrâne din Focşani, înşelate cu bani grei

0
180

Poliţia din Vrancea în alertă după ce două bătrâne au fost înşelate în ultimele zile prin vestita metodă Accidentul.

Joi, polițiștii focșăneni au fost sesizați de o femeie de 61 ani, din localitate, despre faptul că în seara zilei de 29 decembrie a.c., în jurul orei 23.30, în timp ce se afla la domiciliu a fost contactată telefonic de o tânără și un presupus medic, i-ar fi anunțat telefonic faptul că fiul ei a avut un accident grav și că pentru a fi salvat este nevoie de suma de 20000 lei.

În timpul discuției telefonice, i s-ar fi cerut adresa, iar acolo s-ar fi prezentat și ar fi ridicat suma banii un tânăr necunoscut.

 Cercetările continuă în vederea identificării autorului  și recuperarea prejudiciului cauzat.

În aceeaşi noapte, dar aproape de ora 3.00, polițiștii focșăneni au fost sesizați de o femeie  de 82 ani, din localitate, despre faptul ca în jurul orei 02.00, în timp ce se afla la domiciliu, ar fi fost trezită de apelul telefonului fix, iar un bărbat necunoscut care s-a recomandat a fi doctor la Spitalul Focșani și care prezentându-i o situație nereală,  a determinat-o să dea altei persoane necunoscute suma de 920 lei, sumă care ar fi fost  necesară unei intervenții chirurgicale  pentru nepoata ei care fusese adusă la spital ca urmare a unui accident rutier grav.

Şi în acest caz, cercetările continuă în vederea identificării autorului  și recuperarea prejudiciului cauzat.

Pentru prevenirea unor astfel de situații, polițiștii vă recomandă să manifestați prudentă în cazul în care primiți un astfel de telefon și să nu dați curs respectivelor solicitări, în ciuda reacției emoționale de moment.

Înainte de a vă oferi ajutorul, aveți în vedere și următoarele aspecte:

În cazul unui accident, nu există noțiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătorești în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăți de asigurări.

Oricine poate fi victima unui accident dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgentă este cea medicală, nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât și autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.

De asemenea, trebuie să cunoașteți faptul că, în conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav, este de obicei anunțat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru.

Chiar dacă ar putea exista alte surse, care să transmită informația înainte ca aceasta să vă parvină în mod oficial, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde vreo acțiune. În niciun caz nu dați crezare imediat unor „povești” anunțate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială, ci verificați informația printr-un apel la 112 sau sesizați cea mai apropiată unitate de politie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here