Ministerul Sănătății anunță noi programe de screening pentru depistarea precoce a cancerului

0
Ministerul Sănătăţii anunţă că va demara cinci programe naţionale de screening, cu finanţare europeană nerambursabilă, în sumă de peste 191 milioane de euro pentru implementarea de programe de depistare precoce a cancerului.

Acestea vizează cancerul de col uterin, cancerul de sân, tuberculoza, hepatitele B,C şi D, dar și un screening prenatal, pentru depistarea problemelor morfo-fetale.

„Programele performante de screening salvează vieţi. Este mult mai uşor şi din punct de vedere medical, dar şi economic, să previi decât să tratezi boala în stadii avansate. Creşterea capacităţii de screening pentru depistarea bolilor cu impact asupra sănătăţii publice reprezintă unul dintre obiectivele importante ale Programului de Guvernare. Fondurile accesate le vom utiliza pentru organizarea şi implementarea programelor de screening, dar şi pentru formarea personalului medical şi achiziţia de echipamente, astfel încât să nu existe sincope în derulare, aşa cum s-a mai întâmplat în trecut”, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, citat de presa centrală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.