Municipalitatea pregăteşte ceva: Transport special pentru elevi

0
203

Municipalitatea focşăneană ia în calcul ca elevii să fie preluaţi de acasă şi duşi la şcoală, urmând a se face şi traseul invers, la finalizarea cursurilor, cu mijloace aparţinând societăţii de transport în comun. Măsura  urmăreşte descongestionarea traficului în zona şcolilor, dimineaţa şi la terminarea cursurilor, când părinţii vin şi îşi iau copiii acasă, fiecare cu maşinile personale.

Subiectul a fost abordat în cadrul şedinţei comisiei pentru siguranţa circulaţiei în cadrul căreia s-a analizat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.  Propunerea urmează să fie discutată cu cadrele didactice, ulterior urmând a fi luată o decizie.

În cadrul aceleiaşi şedinţe s-a luat din discuţie amenajarea de semafoare moderne pentru pietoni, în viitorul apropiat.

 „S-a analizat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Focşani precum şi aspecte privind fluidizarea traficului, asigurarea unei circulaţii rutiere şi pietonale fluente şi identificarea zonelor unde se pot amenaja parcări colective, noi piste pentru biciclişti, precum şi varianta ca trecerile de pietoni din sensurile giratorii aglomerate din oraş să fie dotate cu semafoare moderne pentru pietoni”, a precizat primarul municipiului Focşani.

De asemenea, în cadrul şedinţei, s-a mai discutat posibilitatea ca fiecare unitate de învăţământ să beneficieze de transport destinat elevilor către domiciliu.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here