Muzeul Iluziilor, pentru prima oară la Focșani

0

Iluzii optice, 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformează realitatea, o hologramă piramidală, un generator Van De Graaff sau un theremin, instrumentul muzical la care poti cânta fără să îl atingi, sunt doar câteva dintre lucrurile care îi asteaptă pe vizitatori pentru prima oară in Focsani la primul Muzeu al Iluziilor din România, care va fi deschis in perioada 16–28 Octombrie 2018, la ATENEUL POPULAR “Mr.Gh.Pastia”. Conceptul este unul unic în România si are un caracter interactiv – vizitatorii vor putea întelege cum functionează iluziile prin contactul direct cu cele peste 100 de obiecte prezentate, dar si prin explicatiile unui povestitor unplugged, care va oferi detalii despre mecanismele lor de functionare si va face demonstratii live.

Totodată, proiectul este unul mobil si îsi propune, să ajungă în toate marile orase ale României. Desi este o premieră pentru tara noastră, conceptul de Muzeu al Iluziilor este unul popular în multe dintre marile orase ale lumii, care au astfel de muzee interactive permanente: Barcelona, Zagreb, Moscova, Ljubljana sau Sankt Petersburg sunt doar câteva exemple de metropole cu traditie în acest sens.

„Noi nu vrem să le oferim vizitatorilor doar o alternativă plăcută pentru petrecerea timpului liber, ci si să le provocăm gândirea, să îi facem să înteleagă care sunt mecanismele logice si naturale care se află în spatele tuturor iluziilor care ne înconjoară”, a completat Filpisan.

„Muzeul Iluziilor e, prin asta, si o completare neconvențională, dar extrem de utilă, a educatiei formale din scoli. Totodată, le recomandăm vizitatorilor să aibă bateria telefonului sau a aparatului foto 100% încărcată când vin la noi, pentru că vor pleca cu multe amintiri frumoase de aici”.

Durata unei vizite este de 60 de minute, iar pretul unui bilet de vizitare a Muzeului Iluziilor este de 15 lei.  Muzeul Iluziilor este un proiect sustinut de catre Asociatia Astronomică Pluto în parteneriat cu ATENEUL POPULAR „Mr. Gh. Pastia” din Focșani și Events by Ioana Gamen.

afis muzeul iluziilor focsani - Muzeul Iluziilor, pentru prima oară la Focșani

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here