Nou mesaj de avertizare TV, aprobat de CNA: “Pentru sănătatea emoţională a copilului dumneavoastră, petreceţi cât mai mult timp cu el”

0
146

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat, la ultima ședință, introducerea unui nou mesaj de avertizare din categoria „Pentru o viaţă sănătoasă”. Acesta vizează importanţa timpului de calitate pe care un părinte trebuie să îl acorde copilului său.

Radiourile și televiziunile sunt obligate să difuzeze alternative, în cadrul calupurilor de publicitate, unul dintre mesajele de avertizare: „Pentru o viaţă sănătoasă, consumaţi zilnic fructe şi legume”, „Pentru o viaţă sănătoasă, faceţi mişcare cel puţin 30 de minute în fiecare zi”, „Pentru o viaţă sănătoasă, consumaţi zilnic minimum 2 litri de lichide”, „Pentru o viaţă sănătoasă, respectaţi mesele principale ale zilei”, „Pentru sănătatea dumneavoastră evitaţi excesul de sare, zahăr şi grăsimi”.

Noul mesaj care ar urma să fie inserat în calupurile de publicitate este “Pentru sănătatea emoţională a copilului dumneavoastră, petreceţi cât mai mult timp cu el”.

Mesajul va fi obligatoriu odată cu modificarea Codului CAN, care mai întâi va fi supus dezbaterii publice.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here