Nou termen de judecată în procesul lui Marian Oprișan în care e judecat pentru presupuse fapte de corupție

0
199
marian oprisan - Nou termen de judecată în procesul lui Marian Oprișan  în care e judecat pentru presupuse fapte de corupție
Foto: ziuaconstanta.ro

Magistrații de la Curtea de Apel Cluj au dat un nou termen de judecată, la termenul de marți, în procesul în care președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, alături de alți câțiva funcționari din cadrul instituției sunt judecați pentru presupuse fapte de corupție.  Judecarea procesului a fost amânată pentru data  de 2 octombrie.

La termenul de marți, judecătorii care au pe masă dosarul lui Oprișan au reaudiat  11 martori, printre care și fostul primar al comunei Biliești, Ovidiu Butuc.

Ulterior,  avocatul lui Marian Oprișan, Gheorghiță Mateuț, a declarat că nu au fost aduse probe noi în cauză, astfel că s-a dispus un nou termen la începutul lunii viitoare. Mateuț a precizat doar că prin reaudierea martorilor  nu s-a făcut altceva decât să întărească ideea, că sentința dată de prima instanță, de achitare a lui Oprișan, este justă.

În ceea ce-l privește pe Marian Oprișan, acesta a declarat că se va duce în fața instanței ori de cate ori i se va cere și că se va supune deciziei magistraților.

Pe 6 februarie 2015, Marian Oprișan a fost achitat de Judecătoria Cluj-Napoca, după aproape 9 ani de procese, decizia de achitare vizându-i și pe funcționarii publici inculpați în dosar.  Aceștia sunt Valeria Teodorescu, fost director al Direcţiei Economice din CJ, Ion Costeanu, fost director al Direcţiei Tehnice din CJ, Valeriu Iacob, fost diriginte de şantier, şi Liviu Rusu, fost şef Serviciu Drumuri şi Poduri, din Direcţia Tehnică. Mircea Diaconu, fostul vicepreşedinte al CJ, trimis la rândul lui în judecată, a decedat în timpul procesului.

Faptele pentru care aceştia sunt acuzaţi se referă în principal la pietruirea/balastarea de drumuri şi achiziţia complexului Căprioara de către Consiliul Judeţean, cu un prejudiciu estimat de DNA La 2 milioane euro.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here