Noul an școlar ar putea începe sub semnul protestelor. Sindicaliștii reclamă scăderea salariilor personalului auxiliar din școli

0
155
Hotărârea de Guvern 582/2016 care vizează aplicarea “corecţiilor” în sistemul bugetar stârnește deja controverse. În urma unei evaluări făcută de FSLÎ Vrancea, liderii sindicali au ajuns la concluzia că secretarii și contabilii din școli se aleg cu salarii mai mici în urma aplicării actului normativ.
„Din evaluările noastre și din informațiile transmise de colegii din unitațile de învățământ, diminuările sunt între 200 şi 500 lei. Menţionăm că “majorările” rezultate prin aplicarea “corecţiilor”, sunt nesemnificative pentru cadrele didactice, sumele fiind cuprinse între 10 şi 60 de lei. Ne exprimăm nemulţumirea față de actuala stare de fapt. Politica de a lua de la unii foarte mult şi de a da la alţii foarte puţin, este descalificantă pentru un executiv care se pretinde european.
De asemenea, constatăm că deşi mai sunt câteva zile până în septembrie 2016, nu există încă un proiect al legii salarizării aşa cum a fost promis, inclusiv la discuţia pe care reprezentanţii sindicatelor din învăţământ au avut-o cu domnul Vice-Prim-Ministru Vasile Dâncu în data de 27 iunie 2016″, se arată într-un comunicat de presă semnat de liderul SLÎ Vrancea, Constantin Ionescu.
Salariile nu reprezintă singura problemă din învățământ care îi nemulțumește pe sindicaliști. Ionescu reclamă că unele cluburi sportive școlare vor rămâne fără directori, întrucât nu întrunesc suficiente grupe. În aceste condiții există riscul desființării cluburilor sau arondării. SLÎ susține că e un prim-pas pentru îngroparea performanței sportive în România, motiv pentru care sindicaliștii iau în calcul protestele.
“Cinismul guvernanţilor ne determină să luăm în considerare posibilitatea unor noi acţiuni de protest în această toamnă”, se mai arată în același comunicat de presă.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here