O flotila NATO a intrat in Marea Neagra pentru manevre cu marina turca, romana si bulgara

0
249

O flotilă NATO a intrat ieri în Marea Neagră pentru exerciţii cu nave ale forţelor maritime bulgare, române şi turce, a anunţat Alianţa Nord-Atlantică, informează Reuters.

Tensiunile în regiunea Mării Negre sunt puternice din cauza conflictului separatist din estul Ucrainei şi anexării de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea anul trecut.

„NATO desfăşoară în mod regulat nave în Marea Neagră pentru exerciţii. Această desfăşurare programată, având în vedere agresivitatea continuă a Rusiei, poartă un mesaj suplimentar de natură să-i liniştească pe aliaţii din regiune”, a declarat un oficial al NATO citat de agenția britanică.

Forţa maritimă multinaţională de reacţie rapidă comandată de contraamiralul american Brad Williamson constă din crucişătorul USS Vicksburg purtător de rachete ghidate şi alte cinci nave, printre care și fregata Regina Maria.

Exerciţiile navale vor include simulări de atacuri antiaeriene şi antisubmarin, precum şi manevre de bază navale. Acesta este cel de-al doilea exercițiu care implică un grup naval, primele manevre având loc în septembrie 2014, alături de marina militară ucraineană.

Material preluat de pe site-ul www.evz.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here