Oamenii se bucură mai mult de viață pe măsură ce îmbătrânesc?

0

Rezultatele unui sondaj recent realizat de cercetători, la care au participat mulți pensionari britanci, au arătat faptul că oamenii sunt mai fericiți acum, după ce au ieșit la pensie, decât atunci când erau tineri.

Iată care sunt rezultatele sondajului:

  • Mai mult de 64% dintre persoanele care au fost chestionate au spus că acum viața lor este mai bună, mai puțin stresantă. Ei consideră că viața nu a fost niciodată mai bună ca acum și sunt mulțumiți de ea.
  • Un procent de 46% dintre cei chestionați au declarat că se bucură mai mult de viață acum, deși au mai îmbătrânit.
  • Un procent de 25% dintre ei au spus că se simt fericiți de ce au realizat până acum(că au copii, au o casă) și au timp pentru a călători de câteva ori pe an.
  • Aproximativ 65% au spus că acum timpul le permite să fie mai atenți cu persoana iubită și de aceea relația de căsătorie a devenit mai puternică și sunt mai fericiți.
  • Mai mult de jumătate dintre ei au observat faptul că sunt mai fericiți acum după ce au ieșit la pensie. Ei au spus că stresul de la serviciu, oboseala și tensiunile acumulate cu problemele zilnice, cu creșterea copiilor și conducerea casei, le afectau într-o oarecare măsură relația de cuplu și de aceea percep perioada aceasta – după ce au renunțat la muncă – ca fiind mai bună.

Și la noi în țară pensionarii își fac anumite plăceri pentru care poate nu aveau timp atunci când mergeau la serviciu, iar dacă au nevoie de bani apelează la Credix credite nebancare, acolo unde se oferă avantajul de a se face împrumuturi nebancare.

concediu pensionari2 - Oamenii se bucură mai mult de viață pe măsură ce îmbătrânesc?

Pensionarii consideră că acum căsnicia lor este mai bună pentru că au timp de a se bucura de familie și prieteni, de hobby-uri comune, de plimbări, pot sărbători mai des și mai mult timp anumite evenimente, zile de naștere, etc. Atunci când sunt mai strâmtorați financiar au posibilitatea de a obține rapid bani pe site-uri de finanțare cum este https://www.monily.ro/și astfel nu se stresează că nu își permit să plătească pentru anumite nevoi personale.

Perioada când s-au dedicat serviciului, familiei, creșterii copiilor a trecut. Acum au scăpat de tensiunile și stresulde atunci și a sosit timpul să se bucure de libertate, de o viață liniștită în care își pot îndeplini anumite plăceri. Acum se pot relaxa în stațiuni de agrement, pot călători în străinătate, își pot cumpăra lucruri pe care și le-au dorit cu mulți ani în urmă, etc. Pentru acestea au posibilitatea de a face împrumuturi online avantajose și rapide pe site-ul monily.ro.

Oamenii ies la pensie și își doresc să se bucure mai mult de viață decât în tinerețe. Vor să călătorească, să experimenteze lucruri noi, etc. La noi în țară, mulți se pensionează anticipat și își doresc să se retragă la țară, să trăiască liniștiți. Acolo sunt fericiți pentru că locuiesc la casă, se bucură de gospodărie lor. Majoritatea dintre ei devin melancolici când vine vorba de ce au realizat în viață, de banii pe care îi au.

concediu pensionari3 - Oamenii se bucură mai mult de viață pe măsură ce îmbătrânesc?

O parte dintre pensionari sunt îngrijorați că au îmbătrânit, bătrânețea îi sperie. Care este de fapt îngrijorarea lor? Singurătatea este principala problemă, dar există și altele:

  • Unii pensionari sunt singuri pentru că le-a murit soțul sau soția.
  • Alții au divorțat și nu și-au refăcut viața.
  • Unii pensionari au probleme de sănătate și au nevoie de ajutorul familiei, al copiilor care acum sunt adulți.
  • Sunt pensionari care stau singuri la căminele de bătrâni, unde au parte de îngrijire medicală.

Sociologii spun despre femeile în vârstă că sunt mai afectate de faptul că au îmbătrânit, de sărăcie și de singurătate,comparativ cu bărbații. Având în vedere că diferențele dintre săraci și bogați sunt izbitoare, se înțelege de ce apar astfel de diferențe și între sexe. Experții consideră că speranța deviață la oamenii bogați este de zece ori mai mare decât la oamenii săraci.

Cei care au muncit din greu toată viața și ajung să aibă o pensie mică nu au nici acum oportunitatea de a duce o viață mai bună din cauza lipsei banilor. Faptul că au anumite restricții de sănătate sau nu le ajung banii să-și plătească anumite tratamente poate duce la scăderea speranței de viață. În plus, odată cu vârsta corpul devine mai slab, la fel și sistemul imunitar, iar riscul de îmbolnăvire crește.

Și totuși sunt pensionari care reușesc să fie pozitivi și să se bucure de viață. Poate nu tot timpul sunt mulțumiți de viața lor, dar în majoritatea timpului ei văd noi oportunități de a face ceva care să le ofere satisfacție și care să-i facă să trăiască momente plăcute cu cei dragi. Se bucură de o plimbare, de o întâlnire cu prietenii, de o activitate pe care o fac într-o zi și nu au timp astfel să se plictisească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here