ORDONANȚA MILITARĂ 5 și 6: Municipiul Suceava și opt comune limitrofe intră în CARANTINĂ TOTALĂ!

0
666

Ministrul de interne Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au susținut luni seara, începând cu ora 23.00, o declarație de presă la sediul MAI. Responsabilii cu gestionarea stării de urgență au emis o nouă ordonanță militară. Ordonanța Militară nr. 5 vizeză, în primul rând, zborurile dinspre și înspre Italia și Spania. Primele două articole din ordonanță prevăd prelungirea suspendării zborurilor către cele două țări cu 14 zile. Un alt articol al ordonanței prevede noi măsuri pentru cei care pleacă din carantină. Este vorba despre măsuri care vor fi luate în cazul celor care părăsesc carantina. Ei vor repeta perioada de carantinare și vor răspunde penal.

Suceava, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus, intră în carantină totală, a anunțat ministrul de Interne Marcel Vela. Se instituie pe perioada stării de urgență măsura de carantinare a orașului Suceava și a încă 8 comune limitrofe, conform Ordonanței Militare 6.

  • Pe perioada stării de urgență se constituie o zonă de protecție.
  • În zona carantinată e permisă intrarea sau ieșirea pentru: transportul de mărfuri, persoanele care nu locuiesc dar care desfășoară activități economice sau în domeniu apărării, administrația publică locală, a serviciilor de utilitate publică, comunicații.
  • Ministerul transporturilor și operatorii economici din transportul de persoane nu vor comercializa bilete pentru zona carantinată.
  • În zona de protecție vor stabili măsuri specifice privind intrarea sau ieșirea persoanelor. este interzisă deplasarea între localitățile din zonă. CJ Suceava împreună cu primariii din localitățile de carantinare și protectie vor lua măsuri pentru a funcționa aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără aparținători, utilități.
  • Este strict interzis accesul între localități decât cele deschise circulatiei publice.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here