Părinții, invitați la școală pentru a-și cunoaște mai bine copiii

0
132
DGASPC Vrancea, prin Centrul Comunitar Copii cu Dizabilități Focșani, va desfășura programul „Şcoala Părinţilor”, în perioada 31 mai- 20 decembrie.

Programul urmărește reducerea semnificativă a situaţiilor de impas parental şi a dificultăţilor aferente în cadrul relaţiei părinte-copil, în special în situaţiile copiilor cu deviaţii comportamentale cauzate de traversarea perioadei de pubertate, dar şi a copiilor cu dificultăţi de adaptare şcolară sau de altă natură. Ideea acestui proiect pleacă de la faptul că la nivelul Direcţiei pentru Protecţia Copilului apar în mod constant solicitări ale părinţilor pentru a fi sprijiniţi în a face faţă dificultăţilor pe care le întâmpină în relaţia cu proprii copii sau pentru a solicita intervenţia specialiştilor în rezolvarea unor « probleme » pe care le au copiii. S-a constatat că tot mai mulţi părinţi întâmpină dificultăţi în relaţia cu copiii, acest lucru repercutându-se asupra dezvoltării copiilor, asupra adaptării lor şcolare şi a performanţelor. Workshopurile planificate vor oferi cadrul unui grup de suport şi de identificare de soluţii.

Cu alte cuvinte, părinţii vor primi constant informaţii şi vor beneficia de consiliere permanentă privind instrumentele de prevenire şi de soluţionare a diferitelor tipuri de probleme apărute în relaţia copil – părinte. Pentru înscrieri sau detalii suplimentare, părinții sunt așteptați la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități Vrancea- D.G.A.S.P.C. Vrancea, cu sediul în Focșani, str. Cuza Vodă, nr. 52.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here