Patru moldoveni, acuzați de furt după ce au dus la amanet bijuterii de aur fals

0
171
Poliția din Galați s-a confruntat în ultima perioadă cu un adevărat fenomen, care a lovit mai multe case de amanet de pe raza municipiului.

Astfel, la diverse case de amanet se prezentau persoane cu bijuterii prezentate ca fiind din aur, dar care în realitate erau făcute dintr-un metal obișnuit. După ce înșelăciunea a ajuns la urechile polițiștilor, aceștia i-au prins în flagrant pe infractori.

“Poliţia Municipiului Galaţi a fost sesizată de reprezentantul unei societăţi comerciale din Galaţi, cu obiect de activitate amanet, despre faptul că în perioada 28 noiembrie – 14 decembrie, la punctele de lucru de pe raza municipiului, s-au prezentat mai mulţi cetăţeni din Republica Moldova care au amanetat bijuterii prezentate, în mod fals, ca fiind din aur, în valoare totală de 35.000 lei. Poliţişti au depistat în flagrant, la unul dintre aceste puncte de lucru, un bărbat de 24 ani din Republica Moldova care încerca să amaneteze o brăţară din metal galben cu greutatea de 42 grame pe care, în mod fals, o prezentase ca fiind din aur”, se arată într-un comunicat al IPJ Galați.

Polițiștii au stabilit că bărbatul prins în flagrant acţiona alături de alţi trei bărbaţi, toţi cetăţeni moldoveni, care ar fi comis şapte infracţiuni de înşelăciune cu acelaşi mod de operare, ei fiind daţi în consemn la frontieră. Cei patru sunt cercetaţi pentru furt şi tentativă la furt.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here