Pensii recalculate pentru foştii angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne

0

Peste 60.000 de foşti angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) ar putea avea pensia recalculată, după sistemul pensiilor militare de stat reintrodus din 1 ianuarie 2016.

Sistemul pensiilor militare de stat a fost reintrodus din 1 ianuarie 2016 după ce a intrat în vigoare Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Peste 60.000 de persoane aflate în evidenţa Casei de Pensii Sectoriale a MAI vor putea beneficia de o recalcuare a pensiei.

În acest sens, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a dispus înfiinţarea unei linii telefonice speciale prin care foştii angajaţi ai minsterului care vor să obţină mai multe informaţii despre lege sau despre recalcularea pensiei pe care o au pot discuta cu specialiştii Casei de Pensii a MAI. Numărul de telefon 021 264 8505 poate fi apelat de luni până vineri, în intervalul 08.00- 16.00.

Pe taloanele de pensii din luna ianuarie 2016, va fi introdusă o menţiune prin care oamenii sunt informaţi că, până la data de 30.06.2016, îşi pot exprima opţiunea cu privire la perioada de timp avută în vedere pentru realizarea recalculării pensiei.

Cei interesaţi pot transmite solicitări de informaţii şi pe mail la adresa casadepensii@mai.gov.ro sau la adresa de corespondenţă a Casei de Pensii a MAI – Bucureşti, Strada George Georgescu nr. 3, sector 4, Cod Poştal 040131.

În plus, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, www.mai.gov.ro, pe prima pagină, la secţiunea „Utile”, a fost creat un link către pagina Casei de Pensii a MAI (http://www.mai.gov.ro/index03_3_04.html), unde pot fi găsite informaţii referitoare la noile prevederi legale privind pensiile militare, răspunsuri la întrebări frecvente şi modalităţile de contactare a specialiştilor de la Casa de Pensii a MAI.

Potrivit Legii 223/2015, vor beneficia de pensii militare politiştii, militarii şi funcţionarii publici cu statut special care vor îndeplini, începând cu ianuarie 2016, condiţiile legale de pensionare.

Mai exact, este vorba de cadrele militare, soldaţii, gradaţii profesionişti, militarii şi jandarmii angajaţi pe baza de contract, preoţii militari, poliţiştii si funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare (care sunt încadraţi în Ministerul Justiţiei sau în unităţi subordonate acestuia).

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here