FOTO: Peste 100 de lampioane lansate la Panciu, cu ocazia „Orei Pământului”

0

Peste 100 de lampioane au fost lansate sâmbătă, 19 martie 2016, din Parcul Central al orașului Panciu, cu ocazia evenimentului intitulat „Ora Pământului 2016“. De asemenea, elevii Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza“ și ai Liceului Teoretic „Ioan Slavici“, precum și membrii Clubului „ECO MED“, coordonat de profesorii Doina și Valeriu Jalbă Bandrabur, au realizat, pe esplanada Parcului Central, ilustrația de lumânări „PANCIU 60+ “.

Cele două acțiuni s-au derulat în intervalul orar 20.30-21.30, când iluminatul public și cel ambiental de la instituțiile publice a fost oprit, ca urmare a participării orașului Panciu, al optulea an consecutiv, la cea mai mare mișcare de mediu din lume.

panciu - FOTO: Peste 100 de lampioane lansate la Panciu, cu ocazia "Orei Pământului"Tot sâmbătă, 19 martie 2016, Primăria Orașului Panciu a lansat și campania „Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci!“, organizată de Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB). Campania se desfășoară în până la data de 1 mai 2016 și se adresează în exclusivitate autorităților locale, primăriilor din toate localitatile de pe teritoriul administrativ al României. Ea are ca obiectiv creșterea gradului de informare a autoritățlor locale prin paticipare activă și puterea exemplului în ceea ce privește colectarea de baterii și acumulatori uzați. În vederea derulării campaniei, au fost achiziționate 13 containere de colectare a bateriilor uzate, care au fost distribuite gratuit, de către primarul Iulian Nica, la instituții publice și societăți comerciale din oraș.

„Este al optulea an consecutiv, când orașul Panciu participă la «Ora Pământului». Și pe 19 martie, ne-am întâlnit cu toții în Parcul Central, de unde am lansat peste 100 de lampioane, iar cu ajutorul elevilor și al cadrelor didactice de la cele două licee din oraș am realizat, cu lumânări, ilustrația-simbol a evenimentului, «PANCIU 60+». De asemenea, am lasat și o campanie importantă, de colectare a bateriilor uzate, în care am implicat liceele, instituțiile publice și agenții economici mari.

Mă bucur că locuitorii orașului Panciu au venit cu drag, și în 2016, alături de noi! Le mulțumesc elevilor, cadrelor didactice și instituțiilor care ne-au sprijinit în organizarea activităților derulate pe parcursul întregii săptămâni.  De asemenea, le mulțumesc tuturor pentru faptul că au înțeles cât este de important să protejăm mediul înconjurător, să economisim resursele naturale ale pământului, pentru ca atât noi, cât și generațiile următoare, să trăim într-un mediu curat, nepoluat”, a declarat primarul Iulian Nica.

Activitățile derulate sub genericul „Ora Pământului 2016“ au fost organizate de Primăria Oraşului Panciu, în parteneriat cu Casa Orăşenească de Cultură, Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza“, Liceul Teoretic „Ioan Slavici“, Clubul „ECO-MED“ şi Asociaţia „Lumea lui Pinocchio“. Ele s-au desfășurat în perioada 14-19 martie 2016 și au inclus acțiuni de promovare a evenimentului „Ora Pământului“ în comunitatea locală,  prin întâlniri directe cu cetăţenii, distribuirea de afișe, pliante şi fluturaşi, campanii de ecologizare și observații astronomice.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here