Poliţia Română ne învaţă cum să ne ferim de hoţi atunci când facem cumpărături de Paşte

0

Poliţia Română transmite mai multe sfaturi pentru a ne feri de hoţi atunci când facem cumpărături de Paşte, avertizând că furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate.

Poliţia Română recomandă respectarea unor reguli pentru a fi în siguranţă la cumpărături:

  • – Când vă aflaţi la cumpărături, evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar! Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toţi banii, ci doar cât este necesar.
  •  – Atunci când efectuaţi plata cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur!
  •  – Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins „din greşeală” în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul unde ţineţi banii sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima tertipului unui hoţ!
  •  – De asemenea, pentru a preveni furturile din autoturisme, atunci când le parcaţi în locurile special amenajate din zona supermarketurilor, asiguraţi portierele!
  •  – Nu lăsaţi în autoturism obiecte personale, şi nici actele autoturismului, pentru că acestea pot fi sustrase şi folosite, ulterior, de infractori!
  •  – Nu lăsaţi la vedere, în interiorul autoturismului, obiecte de valoare care atrag interesul hoţilor, cum ar fi genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip „diplomat”, aparatură electronică!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here