Porți deschise la ISU Vrancea, de Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale

0
148

Joi, 13 octombrie a.c., în intervalul orar 10.00-14.00, cu prilejul Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă „Anghel Saligny” al județului Vrancea organizează „Ziua Porţilor Deschise”.

La sediul inspectoratului, dar și în subunitățile din Adjud, Panciu și Vidra se vor desfăşura activităţi de informare şi conştientizare a cetăţenilor privind riscurile generatoare de dezastre naturale, regulile de comportare în momentul producerii acestora, precum şi prezentarea mijloacelor de intervenţie în caz de dezastre şi modul de utilizare al acestora.

Potrivit Rezoluției 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptată de Adunarea generală a Organizației Națiunilor Unite, 13 octombrie a fost declarată Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

„Pentru cei care ne vor vizita, vom expune autospecialele pe care le utilizează pompierii pentru stingerea incendiilor, pentru descarcerare, ambulanţele SMURD pentru acordarea ajutorului medical şi autospeciala pe şenile, utilizată pentru deplasarea în zone greu accesibile. La nivelul judeţului Vrancea, riscurile naturale sunt reprezentate de incendiile de pădure, inundaţii, fenomene meteorologice periculoase (furtuni, secetă, îngheţ, căderi de grindină) şi fenomene distructive de origine geologică (alunecări de teren, cutremure de pământ). Deşi apariţia celor mai multe riscuri naturale nu poate fi împiedicată, efectele acestora pot fi reduse printr-o gestionare corectă atât de către autorităţile competente, cât și de către cetățeni”, se arată într-un comuinicat remis de ISU Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here