Povestea militarului maratonist și a Anei, pentru care a alergat de la Galați la Focșani

0
Laurențiu Cobzaru, un militar din Galați, a ales să sărbătorească ziua de 24 ianuarie într-un mod inedit: prin alergat.

Militarul a plecat din Galați și a parcurs cei 90 de km până la Focșani în pas alergător, pe un frig crâncen, ca să ajute o tânără de 18 ani să aibă o viață normală. Alergătorul a fost impresionat de povestea tinerei, căreia a vrut să-i ofere o șansă la o viață normală. Scopul l-a determinat să înfrunte toți inamicii, frig, ninsoare, polei, vânt, oboseală. Iată mai jos povestea fetei pentru care a alergat 90 de km militarul din Galați. Povestea este spusă chiar de ea și a fost postată de militarul Laurențiu Cobzaru pe pagina sa de Facebook.

“Sunt Ana, am 18 ani si locuiesc in Galati. In luna octombrie am devenit majora şi am trecut pragul in lumea adultilor infruntand, poate, una dintre cele mai grele provocări din viaţa unui om. Am incercat să devin un om normal, motiv pentru care, timp de patru luni, m-am aflat internată la o clinică din Elveţia, singura din Europa unde medicii mi-au dat o şansă pentru vindecarea scoliozei care mi-a deformat trupul şi copilăria. Nu şi sufletul, şi nici voinţa de a mă face bine, de a trece peste toate barierele. Tatăl meu, Daniel, şi Doina, femeia care îi este alături şi care mă creşte după ce mama mea m-a părăsit, nu ar fi avut niciodată banii necesari ca să îmi ofere şansa de a lupta, oricât de mult m-au sprijinit. Statul este cel care a facut posibil să fiu operată acolo în Elveţia, dar atât. In aceste patru luni de stat acolo, la Zurich, timp în care am fost supusă intervenţiilor de îndreptare a coloanei vertebrale şi de evitare a gravei malformaţii apărute la măduva spinării. Am renascut din propria cenusa fiind un copil ce a crescut precum personajele din basme. Am avut speranţa că voi învinge, că medicii de aici, asistentele, românii care au fost alături de noi şi nu în ultimul rând, tata şi mama Doina, m-au sprijinit să trec peste toate durerile şi provocările care l-ar face chiar şi pe cel mai rezistent adult să plângă. Ei m-au motivat şi m-au ajutat să privesc cu speranţă în viitor, să cred ca va fi bine.

laurentiu cobzaru maraton 1 - Povestea militarului maratonist și a Anei, pentru care a alergat de la Galați la FocșaniMedicii sunt cei mai buni, dar nu sunt Dumnezei şi orice manevră medicală prezinta riscuri enorme. Orice ar fi, nu îmi va ajunge o viaţă să le mulţumesc lor şi vouă cei care ştiţi povestea mea şi m-aţi ajutat cu un gând bun, o locuinţă sau bani pentru ca părinţii mei să poată fi cu mine aici, în momentele grele. Vă rog să nu ne lăsaţi acum, înainte de final. Dacă pentru mine e greu, pentru ei e de zece ori mai dificil! Am fost într-un joc cu miză mare, în care puteam obţine, sau pierde totul, cu efecte ireversibile. Cu doar 5.700 de franci in buzunar -bani din donatiile oamenilor (oameni cu varsta inaintata si venit mic ce si-au rupt din pensie pentru a ma ajuta), colegilor si profesorilor de liceu- am plecat toti 3 (eu, mama si tata) in aventura vietii asa cum o numesc eu, deoarece posibilitatea gasirii unei gazde era limitata. Parcurgand procedura tractiunii, sederea noastra in Elvetia s-a extins, fapt pentru care bugetul nostru se miscora cu fiecare zi. Astfel ca, in urma strigatelor noastre de ajutor, Biserica “Mavramol” ne-a ajutat donand o suma de 3.500 de lei, deoarece inainte de a pleca in Elvetia am cerut ajutorul mai multor fundatii si nu ne-au contactat sau ajutat in niciun fel.

De-a lungul incercarii noastre de a strange banutii necesari pentru operatiile mele in Clinica Schulthess, parintii mei au aflat prin diferite surse ca s-au creat alte campanii, dar frauduloase, cu si in numele meu fapt ce a rezultat denuntarea lor catre autoritati. După luni lungi şi grele de chin şi terapie, departe de casă, am trăit clipa cea mare pe 27 septembrie 2018. Pana la aproape 18 ani cu o malformaţie chinuitoare a coloanei vertebrale, care îmi periclita viaţa, am ajuns în sala de operaţie, de unde am ieşit, din punct de vedere medical, o tânără aproape normală.

laurentiu cobzaru maraton 3 - Povestea militarului maratonist și a Anei, pentru care a alergat de la Galați la FocșaniOperaţia de îndreptare a coloanei vertebrale, la care am fost supusă, a fost un succes, astfel că specialiştii de la Zurich au apreciat ca reuşită misiunea dificilă pe care au avut-o cu cazul meu. Costurile enorme ale spitalizării şiintervenţiei, la care s-au adăugat eforturile părinţilor pentru a-mi fi alături şi care au depins aproape în totalitate de ajutorul oamenilor de bine. Iar in data de 26 octombrie am primit undă verde pentru a ma putea reîntoarce acasa, tot cu ajutorul medicilor. In prezent, parintii mei sunt cei care au grija de mine, mama fiind cea care ma insoteste mereu, ajutorul financiar din partea statului pentru mine fiind de 500 de lei pe luna gradul grav. Sunt costuri considerabile in acest moment pentru mine si pentru parintii mei fiindca trebuie sa ne prezentam la Bucuresti pentru consultul de rutina care, ar fi fost mult mai costisitor daca ma intorceam in Elvetia.

laurentiu cobzaru maraton 4 - Povestea militarului maratonist și a Anei, pentru care a alergat de la Galați la FocșaniDoctorii din Zürich au fost insa ingaduitori si mi-au dat unda verde sa fac controlul aici, in tara, care ar ajunge mai putin dar in continuare la fel de mult pentru noi deoarece cheltuielile sunt la fel de mari pentru a efectua o rezonanta magnetica completa a coloanei mele, cat si un computer tomograf si cateva radiografii banale dat fiind faptul ca atat parintii mei cat si eu nu ne putem descurca financiar cu aceste demersuri. In prezent costurile sunt de aproximativ 3500 ron (reprezentand suma pe care o dam pe transport catre Bucuresti, consultul si radiografiile, RMN si CT aferente). Pe langa acestea in urma consultului se va stabili in final de catre medicii elvetieni demersurile necesare din viitor. Acestea pot reprezenta sedinte de kinetoterapie (costul sedintei 40 lei) si/sau hidroterapie (costul sedintei 30 lei) doar o singura sedinta la Centrul Delfinul Galati, pe langa consultul de 100 de lei aferent doctorului de la acest centru”.

Ana speră să primească în continuare ajutor. Cei care vor să o sprijine au la dispoziţie două conturi bancare, deschise pe numele Ana Maria Tudor, la Banca Transilvania: RO26BTRLRONCRT0313454301 (lei) RO73BTRLEURCRT0313454301 (euro)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here