Preoții din Vrancea, sfaturi de Paște: „Rămâneți în case!”. Voluntarii vor aprinde lumânări la morminte

0
211

Mai este puțin timp până când creștinii ortodocși vor mărturisi Învierea Domnului, iar preoții din Vrancea țin să asigure că le vor fi sprijin în această perioadă. În condițiile în care credincioșii nu pot merge la biserici pentru a participa la slujbă și a lua lumină, prima grijă a preoților a fost organizarea tuturor detaliilor, cu sprijinul unor voluntari. Sfatul lor rămâne același cu cel al autorităților: stați în case!

Dragi enoriași ai parohiei Găgești, din cauza situației generate de coronavirus este imperios necesar sa rămâneți în case!

Noi, împreună cu un grup inimos de voluntari, vom aduce SFÂNTA LUMINĂ a învierii la porțile dumneavoastră sâmbătă noaptea începând cu ora 24 așa că vă rog să așteptați fiecare dintre dumneavoastră în curte până la venirea voluntarului care vă va lăsa o căndeluță aprinsă! (cei care doriți să lăsați un pomelnic – îl puteți da voluntarului)

Pentru că știm câtă dragoste aveți față de cei adormiți la care nu puteți ajunge să aprindeți o lumânare, ne-am gândit ca împreună cu voluntarii să aprindem câte o căndeluță la fiecare mormânt din cimitirul parohiei noastre! Am numărat aproximativ 400 de morminte!

Vineri, de Izvor, vom repeta acțiunea împreună cu aceeași voluntari care vor aprinde iarăși câte o lumânare la fiecare mormânt și vom face o mică rugăciune pentru toți cei adormiți din cimitir!

Vreau să mulțumesc echipei de voluntari, consilierilor parohiei Găgești care au fost de acord ca parohia să susțină costurile candelelor oferite cu Lumina Sfântă, mulțumesc familiei Popa Fănică și Brutăria Vrânceană care au oferit pasca și candelele ce vor fi aprinse în cimitir în noaptea de Înviere! Mulțumesc și celei de a doua familii care a oferit candelele ce vor fi aprinse în ziua de Izvorul Tămăduirii!

Vă mulțumesc și dumneavoastră dragi enoriași ca înțelegeți cât este de necesar să rămâneți în case și vă transmit tuturor multă sănătate și SĂRBĂTORI BINECUVÂNTATE!!!”, a anunțat părintele Marian Tudor, din Găgești. Părintele este cel care a pus bazele „Asociației Sfânta Sofia”, prin intermediul căreia sunt ajutate persoanele aflate în nevoie.

marian tudor gagesti - Preoții din Vrancea, sfaturi de Paște: „Rămâneți în case!”. Voluntarii vor aprinde lumânări la morminte

O altă asociație de acest fel este „Asociația Sfânta Ecaterina Cel ce dă lui își dă”, al cărei părinte este preotul Ionel Miron. Părintele este cunoscut mai ales pentru ceea ce face împreună cu micuții din Corul Parohiei Irești. Acum, pe lângă faptele bune înfăptuite, părintele Miron s-a îngrijit ca la cei din parohie să ajungă lumina.

Anul acesta, urmare a situației create de Covid-19, la Irești, „Asociația Sfânta Ecaterina Cel ce dă lui își dă” a distribuit ajutoare celor care sunt in dificultate  și vă distribui Paștile și Lumina Sfântă, în noaptea de Înviere. Voluntarii pe care Asociația îi pune la dispoziția Parohiei Irești vor purta echipamente de protecție mulțumită Nausica Mode și vor respecta cu strictețe toate reglementările în vigoare.

8 voluntari care vor fi instruiți și care vor purta echipamente și ecusoane la vedere, vor aduce bucurie credincioșilor noștri în deplină siguranță.

STAȚI ÎN CASĂ – Sfânta Ecaterina vă este alături!”, este și sfatul părintelui din Irești.

preot ionel miron - Preoții din Vrancea, sfaturi de Paște: „Rămâneți în case!”. Voluntarii vor aprinde lumânări la morminte

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here