Prețul gigacaloriei, aprobat la Focșani pentru următorii 19 ani

0
231

calorifer - Prețul gigacaloriei, aprobat la Focșani pentru următorii 19 ani

Consilierii municipali au aprobat în ședința de joi prețul gigacaloriei furnizată populației de către ENET Focşani. Aleșii locali au decis și votat ca prețul gigacaloriei să crească în fiecare an cu 8,5% în următorii 19 ani. Asta înseamnă că dacă în 2015 prețul gigacaloriei este de 252 lei în 2016 va fi de 263 lei/gigacalorie și tot așa până când la un moment dat va ajunge să depășească 600 de lei.

La această situație se va ajunge ca urmare a investițiilor derulate la Focșani cu bani europeni. Pentru ca focșănenii să beneficieze de pe urma fondurilor comunitate, municipalitatea trebuie să se oblige să scumpească prețul la gigacalorie anual.

„Noua propunere a planului tarifar pentru 2014/2015 va ţine cont de încadrarea preţului local de facturare a energiei termice în limita maximă de suportabilitate de 8,5% din venitul mediu pe gospodărie, dar şi de impactul psihologic al creşterii tarifare asupra comportamentului de cumpărare a consumatorului, având în vedere competitivitatea în raport cu preţurile alternativei de încălzire individuală”, se arată în raportul ataşat proiectului de hotărâre.

La Focșani, preţul de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice în Focşani este de 397,82 lei însă populația plătește 252 lei pentru fiecare gigacalorie consumată. Diferența, respectiv 145,82, este subvenționată de administrația locală.

În Focșani sunt circa 14.400 de gospodării racordate la ENET, adică un pic peste 40% din totalul apartamentelor și caselor din municipiu.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here