Prima poziție oficială a Primăriei Focșani după perchezițiile DNA

0
681

Primăria Focșani a venit miercuri seară cu primele precizări oficiale privind perchezițiile desfășurate de DNA în birourile instituției, încă de la primele ore ale zilei.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Primărie, anchetatorii au descins în  vizat biroul primarului și în trei direcții din cadrul instituției.

Este vorba despre Direcția Tehnică – Serviciul Investiții, Direcția Economică și Direcția Administrație Publică Locală.

„Astăzi, 9.03.2016, la sediul Primăriei Municipiului Focşani s-au prezentat reprezentanţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie Bucureşti, Secţia Combaterea Corupţiei şi au efectuat percheziţii ȋn birourile utilizate de către primar, Direcţia Tehnică – Serviciul Investiţii, Direcţia Economică, Direcţia Administraţie Publică Locală. În acest sens s-a procedat la ridicarea unor hard-disk-uri şi a unor ȋnscrisuri care vizează lucrări de investiţii finalizate sau ȋn curs. Având ȋn vedere că există o cercetare penală ȋn desfăşurare, nu putem oferi mai multe informaţii”, se arată în comunicatul Primărie Focșani.

Perchezițiile desfășurate miercuri de DNA București s-au terminat după circa 12 ore. Anchetatorii au ridicat nu mai puțin de 4 saci cu documente, fără a fi efectuate și rețineri.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2013-2014.
În cursul zilei de 09 martie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 7 locații situate în municipiul București și județele Vrancea și Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. 
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, au transmis procurorii DNA în legătură cu descinderile din Vrancea, de la Primăria Focșani.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here