Primarul Nica rămâne „izolat” la domiciliu. Nu are voie să meargă la primărie nici măcar 30 de minute

0
669

Iulian Nica, primarul din Panciu, rămâne în consemn la domiciliu, după cum a decis Tribunalul Vrancea luna trecută. Pe 1 aprilie, acesta a solicitat la Judecătoria Panciu să i se încuviințeze o mică escapadă până la birou, motivând că are treburi urgente de rezolvat. Azi, instanța a analizat cererea lui Nica și a decis că nu este nicio grabă ca acesta să ajungă la primărie.

Respinge ca nefondată cererea inculpatului Nica Iulian, în ceea ce priveşte încuviinţarea părăsirii imobilului în care locuieşte, pentru a se deplasa la sediul Primăriei Panciu, în biroul acestuia, pentru o durată de 30 de minute. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare”, se arată în încheierea judecătoriei.

Inițial, Nica a fost arestat preventiv de aceeași instanță, fiind cercetat în acest moment pentru abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, delapidare, complicitate la delapidare, instigare la fals în formă continuată și instigare la fals intelectual, nu mai puțin de 11 infracțiuni în total. După câteva nopți pe care le-a petrecut în spatele gratiilor, primarul a fost plasat în arest la domiciliu, ca urmare a deciziei Tribunalului Vrancea.

Inculpatul a acționat cu lipsă de resposabilitate prin desconsiderarea a ceea ce înseamnă actul de management al instituției Primăriei… producându-se o pagubă la bugetul local de aproximativ 371.000 euro… După ocuparea funcției de primar, inculpatul se comporta imperativ, neputând ca angajații UAT Panciu să adopte o altă poziție față de cea indicată de acesta.

… Rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul, încă din momentul declanșării cercetărilor, a încercat să stopeze activitatea de investigații, solicitând angajaților să îi comunice dacă au fost citați, iar ulterior să îi transmită exact ce au declarat în fața organelor de urmărire penală… acesta îi convoca înainte de audieri și le comunica ce trebuie să relateze organelor de urmărire penală. Cei care nu cooperau cu acesta, se făceau demersuri pentru a fi mutați de pe acele funcții sau erau puși să exercite alte atribuții de serviciu decât cele prevăzute în fișa postului”, se arăta în încheierea prin care s-a dispus inițial arestarea preventivă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here