Primarul Vulpe de la Tănăsoaia, trimis în judecată de DNA pentru că a poftit la bani europeni

0
Primarul comunei Tănăsoaia, Romeo Vulpe, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Galați, sub acuzația de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Potrivit DNA, primarul ar fi obținut bani de la AFIR, fonduri nerambursabile, și a creat un prejudiciu de peste 25.000 de lei.

“În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: În perioada 2009 – 2013, inculpatul Vulpe Romeo, în calitate de primar al comunei Tănăsoaia, a indus și menținut în eroare Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (O.J.F.I.R.) Vrancea, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul proiectului intitulat „Dezvoltarea exploatației agricole și creșterea veniturilor realizate din comercializarea producției”. Concret, inculpatul a depus trei cereri de plată în condițiile în care cunoștea faptul că la data de 23 octombrie 2009 radiase personal PFA Vulpe M. Romeo, prin urmare, nu mai îndeplinea condiția de acordare a plăților în proiect. Prin aceste demersuri, au fost obținute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 25.877 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investiților Rurale (A.F.I.R.) s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui autoturism ce aparține inculpatului”, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Procurorii DNA Galaţi au trimis dosarul pentru a fi judecat la Tribunalul Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here