Produsele alimentare tradiționale ar putea fi promovate în hipermarketuri

0
178

cumparaturi supermarket - Produsele alimentare tradiționale ar putea fi promovate în hipermarketuri

Produsele alimentare tradiționale ar putea fi mai mult promovate în hypermarketuri. La asta s-ar putea ajunge după ce deputaţi ai PSD au propus, printr-un proiect de lege, ca hipermarketurile să fie obligate să acorde spaţii de expunere şi vânzare producătorilor de produse alimentare atestate tradiţional.

Potrivit iniţiativei legislative, hipermagazinele sunt obligate să acorde spaţii de expunere şi vânzare producătorilor de produse alimentare atestate tradiţional, nerespectarea acestor dispoziţii fiind sancţionată cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei.

Iniţiatorii, deputați ai PSD, consideră că produsele tradiţionale româneşti sunt realizate exclusiv din materii prime locale, având la bază o reţetă şi un proces de prelucrare tradiţionale, iar România preferă aceste produse, dar singura problemă este faptul că nu au fost suficient de bine promovate. Târgurile de produse româneşti, organizate din când în când, oferă producătorilor puţine şanse de „a ieşi în lume”, iar micii producători nu îşi pot permite introducerea produselor în magazinele mari, au arătat iniţiatorii în expunerea de motive.

Proiectul a fost depus în 27 aprilie şi a intrat în procesul legislativ, fiind discutat mai întâi la Senat.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here