Programul de distribuire a fructelor în şcoli, PRELUNGIT

0
282

Elevii din învăţământul primar şi gimnazial vor primi fructe în şcoli şi în anul şcolar 2016-2017. Totodată, Executivul a decis ca elevii să meargă în vizite la ferme sau staţiuni de cercetare pomicole şi legumicole în vederea promovării alimentaţiei sănătoase. Valoarea totală a programului este de aproximativ 66 de milioane de lei.

În anul şcolar 2016-2017, vor fi acordate gratuit mere, în limita aceleaşi valori de 0,37 lei/elev, ca şi în anul precedent, pentru o perioadă de maximum 88 de zile de şcolarizare.

„Programul va fi implementat de Ministerul Agriculturii, prin APIA, alături de consiliile judeţene. Astfel, în anul şcolar 2016-2017 vor fi acordate gratuit mere pentru o perioadă de 88 de zile de şcolarizare. Conform datelor comunicate de Ministerul Educaţiei beneficiază de această facilitate 1.760.000 de elevi din clasele pregătitoare şi I-VIII din învăţământul public şi privat autorizat şi acreditat”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, precizând, totodată, că Executivul analizează şi extinderea programului pentru preşcolari.

Actul normativ adoptat miercuri stabileşte tipul de fructe distribuite, perioada şi frecvenţa de distribuţie, limita valorii zilnice/elev, măsurile adiacente distribuţiei de fructe, bugetul alocat, precum şi modalitatea de implementare efectivă şi de gestionare la nivelul administraţiei publice, în cadrul Programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli în anul şcolar 2016-2017.

Întrebat dacă cele 88 de zile de şcolarizare se referă la anul calendaristic 2016 sau la întregul an şcolar 2016-2017, Liviu Iolu a spus că va reveni ulterior cu precizări din partea Ministerului Educaţiei.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here