VIDEO: Protest al crescătorilor de animale în fața Primăriei din Gura Caliței

0
301

Mai mulți crescători de animale din comuna Gura Caliței au protestat, vineri dimineață, în fața sediului primăriei. Ei au venit la primărie să încheie contractele de închiriere a islazului, după ce zonele de pășunat au fost scoase la licitație. Primarul Gică Grosu nu a vrut să semneze însă nici un contract, acuzând că nu poate face acest lucru din cauza unei anchete declanșate de poliție, ca urmare a unei plângeri depusă de fostul primar, Nicolae Țandără.

”Sunt unele persoane din comună, printre care și fostul primar, care se ocupă numai cu reclamații și plângeri la Poliție. Stau numai în deplasări la Focșani, în declarații în fața polițiștilor, în instanță, nu mai am timp să mă ocup de Primărie și de problemele oamenilor din cauza asta”, a declarat primarul Gică Grosu.

El are susținerea crescătorilor de animale, care au reclamat modul suspect în care un ofițer de poliție a dispus, la scurt timp după încheierea licitației, ca toate actele legate de aceasta să fie aduse la sediul IPJ Vrancea.

“Sunt peste 600 de pagini pe care trebuie să le predau, sunt documente aferente licitației pe care nu le pot duce în original și nici nu mai am unde să le xeroxex. Mi s-a stricat și xerox-ul din primărie de câte copii după documente a trebuit să fac pentru a mă jusitifca în fața organelor legii, după reclamațiile făcute de fostul primar”, a mai spus Grosu.

Crescătorii de animale le cer anchetatorilor să se deplaseze în comună pentru efectuarea cercetărilor, astfel încât primarul să aibă timp și de ei și să poată semna contractele.

“E bătaie de joc! O să ajungem să ducem animalele la păscut pe proprietăți private! Dacă nu se rezolvă problema, încărcăm animalele în camioane și le ducem la Focșani, în fața Consiliului Județean”, au spus oamenii adunați la primărie.

scandal gura calitei2 - VIDEO: Protest al crescătorilor de animale în fața Primăriei din Gura Calițeiprimar gura calitei - VIDEO: Protest al crescătorilor de animale în fața Primăriei din Gura Caliței

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here