VIDEO: Pui de urs, lovit de o mașină aproape de Lepșa. Animalul rănit a fost salvat!

0
1505

Un urs în vârstă de circa 3 ani a fost lovit, în noaptea de joi spre vineri, de o mașină, pe DN2D, pe raza comunei Tulnici. Ursul încerca să traverseze șoseaua, când s-a speriat de farurile unei mașini și s-a întors. În acel moment a fost lovit în plin de o mașină înmatriculată în Satu Mare, care venea pe celălalt sens de mers.

Speriat, șoferul a sunat la numărul de telefon aflat pe o pancartă, de la Rezervația Naturală Putna. Reprezentanții Rezervației au ajuns imediat la fața locului, unde au constatat că animalul avea un picior rupt și o plagă la omoplat. Abia în cursul după-amiezii de vineri un medic veterinar de la Focșani a ajuns la Tulnici și a tranchilizat animalul, timp în care puiul de urs a fost păzit în permanență de angajații Rezervației Naturale Putna.

Animalul a fost transportat la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice de la Petrești, unde va fi supus unei intervenții chirurgicale. El va rămâne la centru până când se va recupera complet, iar ulterior va fi eliberat în sălbăticie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here