Raed Arafat, așteptat în Vrancea. Cum își aniversează ziua ISU Vrancea

0
82
Pe 23 iulie se împlinesc 157 de ani de la unificarea celor două „Comenzi de foc” ale Focşanilor Munteni şi Focşanilor Moldoveni, sub conducerea unui singur comandant, căpitanul Dimitrie Petrov.

Din 2014, ziua de 23 iulie a fost desemnată Ziua Aniversară a I.S.U. Vrancea. Pentru aniversare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a pregătit o serie de manifestări, care vor începe vineri, 19 iulie. Vineri, la Focşani, Adjud, Panciu şi Vidra unităţile de pompieri vor organiza, în intervalul orar 10.00-14.00, „Ziua porţilor deschise”. În cadrul acestei activităţi vor fi pregătite ateliere tematice „Pompier pentru o zi”. Pentru prima dată, copiii care îşi doresc să devină pompieri dar şi admiratorii acestora vor putea trăi emoţiile salvatorilor lor în cadrul concursului „Micul pompier” care se va desfăşura în data de 19 iulie a.c., la sediul I.S.U. Vrancea.

Caravana SMURD ”Fii pregătit!” va ajunge în județul nostru la sfârșitul acestei săptămâni unde va staționa timp de patru zile. Astfel, sâmbătă, 20 iulie, va poposi în orașul Mărășești și va fi amplasată în parcarea din fața Casei de Cultură ”Emanoil Petruț. Duminică, 21 iulie, caravana ”Fii pregătit” se va afla în Focșani, în fața Casei de Cultură ”Leopoldina Bălănuță” urmând ca luni, 22 iulie, să viziteze orașul Odobești iar marți, comuna Vulturu. În aceste zile, personalul ISU Vrancea va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență.

Cursurile oferite în fiecare localitate vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România — cutremure, inundații, incendii — și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față. Iar pe 23 iulie va fi inaugurat un nou Punctul de Lucru al ISU Vrancea, la Vulturu. La eveniment sunt așteptați să ia parte secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, doctor Raed Arafat şi inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă Dan-Paul Iamandi.

ziua isu vrancea - Raed Arafat, așteptat în Vrancea. Cum își aniversează ziua ISU Vrancea

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here