Reguli noi pentru cei care beneficiază de locuințe sociale. Dosarele vor include punctaje, similare celor de la ANL

1
215
Primăria Focșani și-a propus să facă “curățenie” în locuințele sociale, începând chiar cu dosarele și contractele de închiriere.

Astfel, municipalitatea introduce o serie de criterii pe baza cărora o persoană să poată beneficia de locuință socială, dosarele ce vor fi întocmite în viitor urmând să aibă punctaje, la fel ca în cazul solicitărilor de locuințe ANL. Decizia de a pune ordine în dosare, dar mai ales în rândul chiriașilor vine ca urmare a faptului că Primăria are foarte mulți bani de recuperat de la rău-platnici.

Este vorba despre chiriași care nu și-au plătit de ani întregi utilitățile, pe care le achită municipalitatea, care nu mai reușește să recupeze datoriile. O situație gravă, veche de mai mulți ani, remarcată inclusiv de Curtea de Conturi, care a impus Primăriei recuperarea debitelor.

Procedura este de durată, așa că în viitor o condiție esențială ce le va fi impusă beneficiarilor de locuințe sociale este ca aceștia să încheie contracte individuale cu furnizorii de utilități.

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here