Reguli noi privind producţia, îmbutelierea, etichetarea şi comercializarea vinului

0
167

Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 164/2015 a viei şi vinului în sistemul organizării comune a pieţei vitivinicole au fost aprobate miercuri în şedinţa de Guvern. Actul normativ detaliază condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească vinul cu denumire de origine controlată (DOC), vinul cu indicaţie geografică (IG) şi detaliază tipurile de vin speciale, a anunţat Executivul.

Hotărârea cuprinde totodată prevederi referitoare la stabilirea arealelor viticole din România, la înfiinţarea, întreţinerea şi defrişarea plantaţiilor viticole, precizări referitoare la produsele şi subprodusele vitivinicole, precum şi practicile şi tratamentele oenologice autorizate.

De asemenea, hotărârea stabileşte condiţiile de comercializare a strugurilor de vin, a vinurilor şi a celorlalte produse vinicole, modul de ambalare, etichetare şi prezentare, precum şi gestiunea şi controlul pieţei vitivinicole.

Documentul mai detaliază responsabilităţile din sarcina operatorilor din sectorul privat sau comercial în vederea asigurării trasabilităţii produselor vinicole, precum şi în vederea asigurării furnizării unor produse viticole corespunzătoare din punct de vedere calitativ.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here