Românii care se întorc în ţară să facă afaceri ar putea primi 50.000 de euro

0
164

Românii care se întorc în țară să facă afaceri ar putea primi 50 de mii de euro. Declarația îi aparține ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, care a precizat că un ghid al unui proiect guvernamental care prevede acordarea de subvenţii românilor din diaspora care se întorc în ţară ca să facă afaceri va fi lansat în dezbatere în această săptămână.

„Anumiţi antreprenori, care pot fi companii, autorităţi locale, organizaţii nonguvernamentale, care depun un proiect, iau o sumă de bani şi se angajează să facă pregătire pentru viitori antreprenori, să le dea o subvenţie pe o perioadă de timp. Subvenţia va fi în două tranşe: o primă tranşă pentru începerea afacerii şi peste un an vine a doua tranşă în funcţie de vânzările efective, dacă ai reuşit să faci o afacere care chiar vinde pe piaţă statul îţi dă a doua tranşă. Am lansat acest program pentru românii din România care vor să înceapă o afacere. Vrem să facem ceva similar şi pentru românii din diaspora care vor să se întoarcă. Programul din diaspora este o copie fidelă a programului pentru românii de acasă”, a explicat ministrul Fondurilor Europene.

Cristian Ghinea a mai spus că pentru programul destinat românilor din diaspora suma acordată ca subvenţie ar putea ajunge până la 50.000 de euro.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here