S-a lansat aplicația care alertează utilizatorul că urmează un cutremur

0

cutremur - S-a lansat aplicația care alertează utilizatorul că urmează un cutremur

Institutul Naţional pentru Fizica Pămânului a lansat o aplicație online care anunță utilizatorul cu 30 de secunde înainte de a se produce un cutremur. Aplicația  funcționează doar în cazul seismelor de peste 4.5 grade pe scara Richter. Important este și faptul că aplicația nu funcționează fără o conexiune permanentă la internet. Deocamdată, softul pus la dispoziție de INFP, este în faza de testare.

aplicatia alerta cutremure infp - S-a lansat aplicația care alertează utilizatorul că urmează un cutremur

Cum funcționează:

În momentul producerii unui cutremur în zona Vrancea de peste 4,5 grade pe scara Richter, în partea de sus a paginii veţi vedea fereastra secundelor rămase până la momentul resimţirii undei seismice în Bucureşti, în medie de 25- 30 de secunde.

Seismograful din imagine va oscila cu posibila magnitudine a cutremurului şi se vor afişa informaţiile specifice seismului – adică veţi şti cât de puternic este.

De asemenea, sfera va indica culoarea roşie – în lipsa unei mişcări seismice culoarea este verde. Titlul paginii se va schimba succesiv, afişând textul „Atenţie, cutremur”, iar aplicaţia va emite un semnal sonor specific.

Cei care doresc să testeze aplicația o pot descărca de pe site-ul Institutului Național pentru Fizica Pământului: alerta.infp.ro
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here