S-a prelungit termenul limită pentru depunerea cererilor de plată la APIA

0
405

Cererile de plată privind acordarea ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură, aferentă trimestrului patru al anului 2015, se pot depune până la 1 februarie, a anunţat Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

„Beneficiarii nu trebuie să fie în dificultate financiară, definite în sensul Liniilor directoare privind ajutorul de stat pentru salvarea şi restructurarea întreprinderilor aflate în dificultate, publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 244 din 1 octombrie 2004, respectiv întreprinderi ce constituie subiectul procedurilor de faliment, reorganizare judiciară sau lichidare şi să nu fi fost emisă o decizie de recuperare a unui ajutor de stat, dacă această decizie de recuperare nu a fost deja executată, conform prevederilor legale în vigoare”, se arată într-un comunicat de presă.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură, a cărei valoare unitară este de 1,7975 lei/litru.

Cererile de plată se depun însoţite de documentele prevăzute de Hotărârea Guvernului nr.1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură şi OMADR 1727/2015 pentru aprobarea procedurilor specifice de implementare şi control pe sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here