Salariile personalului nedidactic din învăţământ, majorate

0
151

Personalul nedidactic din învăţământ va beneficia de salarii mai mari începând cu luna februarie 2017. Joi, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă în acest sens şi, potrivit noii grile, aceste salarii se vor încadra între 1.450 şi 1.947 de lei, în funcţie de vechimea în muncă.

Potrivit Executivului, actul normativ va soluţiona o serie de probleme apărute în salarizarea personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar, prin aşezarea pe grilă, în funcţie de vechime, a salariilor acestei categorii de personal.

Astfel, potrivit noii grile de salarizare, drepturile personalului nedidactic din învăţământ se vor încadra între salariul minim pe economie, respectiv 1.450 de lei, şi 1.947 lei, în funcţie de vechimea în muncă.

„De aceste majorări salariale vor beneficia aproximativ 53.000 de persoane din domeniul Educaţiei. Creşterile salariale vor implica un efort financiar de aproximativ 90 milioane lei, sumă asigurată prin bugetul aprobat pentru Ministerul Educaţiei Naţionale”, precizează Guvernul.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here