Sălile de fitness ar putea fi obligate să aibă un medic în permanență

0
319

Administratorii sălilor de fitness ar putea fi obligați să angajeze un medic. Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, spune că trebuie văzut dacă este posibilă o reglementare potrivit căreia să existe asistenţă medicală la sălile de fitness, răspunzând unei întrebări privind intervenţia în cazul lui Gabriel Cotabiţă, aflat într-o sală de sport atunci când i s-a făcut rău.

cotabita sala fitness - Sălile de fitness ar putea fi obligate să aibă un medic în permanențăÎntrebat dacă nu ar trebui să existe în toate sălile de sport un medic sau o persoană care să acorde primul ajutor, în condiţiile în care în sala în care era Gabriel Cotabiţă când a făcut stop cardio-respirator nu se afla nicio persoană care să poată interveni rapid, ministrul Sănătăţii a spus că, din punctul lui de vedere, ar trebui să existe posibilitatea unei intervenţii medicale în aceste locuri.

„O să vedem, chiar o să investigăm această posibilitate, dar trebuie reglementată conform normelor europene. Însă mai ţine foarte mult şi de noi. Pentru un regim alimentar şi efort fizic susţinut, trebuie consultat înainte medicul”, a mai spus Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii a precizat că sfătuieşte pe toată lumea să consulte un medic nutriţionist când vrea să urmeze un regim alimentar şi să meargă la medicul de familie înainte de un efort fizic susţinut.

„Ştiu că există o oarecare modă acum legată de regimul alimentar şi de efortul fizic susţinut. Aş sfătui pe toată lumea să consulte un nutriţionist atunci când se recurge la un astfel de regim alimentar, dar şi medicul de familie, când se face efort fizic susţinut. Un regim draconic nu înseamnă că eşti şi sănătos. Apoi, mai este vorba şi de vârstă. În cazul de care aţi amintit, vorbim de o persoană de aproape 60 de ani, clar efortul trebuie dozat pentru vârsta respectivă. Şi eu mi-aş dori să alerg ca la 15 ani”, a spus ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă poate Ministerul Sănătăţii să facă un proiect care să prevadă existenţa unui medic în sălile de fitness, Bănicioiu a spus că vor fi gândite variante care să rezolve problema de intervenţie.

„Ne gândim la variante care să rezolve problema de intervenţie, dar, repet, aici nu puneţi situaţia lui Cotabiţă pe seama medicilor. Ambulanţa a ajuns foarte bine, i-au fost acordate rapid îngrijiri medicale”, a adăugat Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii a ţinut să precizeze că este de văzut dacă se poate introduce o reglementare privind asistenţa medicală în sălile de fitness şi cum ar putea fi introdusă.

Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a fost găsit, vineri, în stop cardio-respirator, în stare de inconştienţă, într-o sală de fitness de la un hotel din Capitală. Cotabiţă era singur în sală când i s-a făcut rău, el fiind găsit ulterior de un angajat al hotelului, care a sunat la numărul de urgenţă 112. Cotabiţă a fost resuscitat de un echipaj SMURD şi a răspuns rapid manevrelor, fiind stabilizat şi dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Gabriel Cotabiţă a făcut stop cardio-respirator cel mai probabil din cauza unei tulburări severe de ritm cardiac, starea lui fiind gravă, după cum spun medicii care-l îngrijesc.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here